15.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima

Indhold fra partner Hvad er dette?

Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.

Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.

Forestil dig en nær fremtid, hvor virksomheder bliver valgt fra, fordi de har fine, grønne, tætklippede græsplæner på matriklen i stedet for vildtvoksende natur til glæde for insekter og dyr. Den fremtid kan være lige om hjørnet, for snart skal virksomheder ikke kun rapportere på bæredygtighed ifølge EUs CSR-direktiv (CSRD). De skal også levere og rapportere på biodiversitet.

Du har måske ikke hørt om Habitats. Men du har garanteret hørt om konceptet ”Vild Med Vilje”, der er udviklet af Habitats. For 11 år siden besluttede CEO Rasmus Vincentz sammen med sine partnere, at få biodiversitet ind på lystavlen hos danske virksomheder. Efter en svær start, hvor mange ikke kunne se fordelen i at arbejde med biodiversitet, har en del virksomheder nu indset, at de er nødt til også at tage det alvorligt.

Med al respekt for klimakrisen og alle de udfordringer og opgaver der er med den, så er natur bare mere lækker og sexet at arbejde med. Og biodiversitetskrisen er lige så alvorlig som klimakrisen, siger Rasmus Vincentz, som er gæst hos Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business.

Habitats har fået plantet ”en trojansk hest” hos mange af de virksomheder, de har arbejdet med gennem de sidste 11 år. For virksomhederne har fået øjnene op for vigtigheden af biodiversitet. Den trojanske hest ligger i, at Habitats ikke kun hjælper med at få vild natur på de trimmede græsområder hos virksomheder, kommuner og boligforeninger. De kræver også at få mulighed for at kommunikere med medarbejderne, så de forstår hvor vigtig biodiversitet er og tager denne viden med hjem til deres egne haver.

Lyt til episoden her.

Mere fra SustainBusiness

SustainBusiness

https://sustainbusiness.dk/

Vi har fokus på at skabe reel forandring I SustainBusiness lægger vi idealismen på hylden og hjælper virksomheder med at tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Vi mener nemlig, at den grønne agenda kun kan lykkes, når virksomhederne formår at omsætte deres strategi til konkret handling til gavn for kunder, me…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere