15.12.2022 | Klima, miljø og energi
Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima
Indhold fra partner Hvad er dette?
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Forestil dig en nær fremtid, hvor virksomheder bliver valgt fra, fordi de har fine, grønne, tætklippede græsplæner på matriklen i stedet for vildtvoksende natur til glæde for insekter og dyr. Den fremtid kan være lige om hjørnet, for snart skal virksomheder ikke kun rapportere på bæredygtighed ifølge EUs CSR-direktiv (CSRD). De skal også levere og rapportere på biodiversitet.
Du har måske ikke hørt om Habitats. Men du har garanteret hørt om konceptet ”Vild Med Vilje”, der er udviklet af Habitats. For 11 år siden besluttede CEO Rasmus Vincentz sammen med sine partnere, at få biodiversitet ind på lystavlen hos danske virksomheder. Efter en svær start, hvor mange ikke kunne se fordelen i at arbejde med biodiversitet, har en del virksomheder nu indset, at de er nødt til også at tage det alvorligt.
Med al respekt for klimakrisen og alle de udfordringer og opgaver der er med den, så er natur bare mere lækker og sexet at arbejde med. Og biodiversitetskrisen er lige så alvorlig som klimakrisen, siger Rasmus Vincentz, som er gæst hos Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business.
Habitats har fået plantet ”en trojansk hest” hos mange af de virksomheder, de har arbejdet med gennem de sidste 11 år. For virksomhederne har fået øjnene op for vigtigheden af biodiversitet. Den trojanske hest ligger i, at Habitats ikke kun hjælper med at få vild natur på de trimmede græsområder hos virksomheder, kommuner og boligforeninger. De kræver også at få mulighed for at kommunikere med medarbejderne, så de forstår hvor vigtig biodiversitet er og tager denne viden med hjem til deres egne haver.
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos
Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering
Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.
Indhold fra partner
Samfund

Podcast: Bæredygtige Hospitaler med Maria Gaden
Før talte man ikke så meget om bæredygtighed i det danske sundhedsvæsen, selvom det sætter et betydeligt klima- og miljøaftryk. Men nu er Center for Bæredygtige Hospitaler på en vigtig mission, for at omstille sundhedsvæsenet til en bæredygtig business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen
Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning
Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Hvad kommer EU's CSR-Direktiv (CSRD) til at betyde?
En radikal omvæltning af bæredygtighed i EU er på vej, og det vil sprede sig til resten af verden, mener Birgitte Rose Mogensen, som har været med i forarbejdet til at standardisere bæredygtighedsrapportering i EU, det såkaldte CSR-Direktiv (CSRD).
Indhold fra partner