30.09.2020 | Kommunikation
Podcast: Konstruktiv kommunikation - Bæredygtig kommunikation?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Hvilken rolle spiller konstruktiv journalistik i bæredygtighedsformidling? Og hvordan går vi fra at kommunikere katastrofe og frygt til i stedet at fokusere på løsninger? Journalist Ulrik Haagerup diskuterer konstruktive nyheder med Steffen Max Høgh.
Bæredygtighed er et gigantisk kulturforandringsprojekt. Og journalistikken kommer til at spille en helt afgørende rolle i dette store projekt, mener Ulrik Haagerup, som også synes, at bæredygtighedsdebatten bliver dækket for unuanceret i øjeblikket.
Ulrik Haagerup har arbejdet som journalist i mange år, blandt andet i DR, og han har også været chefredaktør på Jyllands-Posten og på NORDJYSKE medier. Men nu står der ”Founder og CEO i Constructive Institute” på visitkortet.
Men er konstruktiv journaliststik ikke bare ”ukritisk journalistik” og en slags Nordkoreanske forherligelser af sandheden? Nej, siger Ulrik Haagerup.
”Hvis det vigtigste i journalistikken, nemlig oplysning og information ikke er målbart, så risikerer vi, at det der er målbart, automatisk bliver det vigtigste. Se på de sidste 15-20 år hvor journalistik og medier er blevet en sand opmærksomhedskrig, og hvor alle kæmper om læsernes opmærksomhed og dermed annoncekroner. Hvis journalister glemmer det ansvar, der ligger i faget, går det galt. For så fokuserer de på clickrater, gule bjælker og fede citater.
Og det er netop de hurtige clicks og de negativt vinklede nyheder for at få opmærksomhed, som konstruktiv journalistik vil gøre op med.
Men hvad kan virksomheder, der producerer bæredygtigt, bruge konstruktiv journalistik eller kommunikation til? Ulrik Haagerup mener, at hvis disse virksomheder også turde fortælle om de fiaskoer, de har haft, og de udfordringer, de har, og ikke kun lovprise deres succeser, så ville vi som forbrugere lytte bedre efter.
Til slut i podcasten diskuterer de en af pointerne i Steffen Max Høghs kommende bog; At hvis man som virksomhed kommunikerer konstruktivt og troværdigt ud til medarbejdere og kunder, vil det styrke interessen for- og troværdigheden i en virksomheds produkt eller brand. Det bliver til en snak om autoriteter – og om hvem der i virkeligheden bestemmer hvad der skal og kan gøres.
Hør mere i podcasten som du finder her
Klima, miljø og energi

Podcast: ”Målbar” og fremtidens klimaudledning
Både forhandlere, brands og producenter er nødt til aktivt at forholde sig til, hvad der er i de produkter, de fremstiller, sælger, køber eller markedsfører. Fordi produkters klimaudledning er blevet et vigtigt konkurrenceparameter.
Indhold fra partner
Samfund

Bæredygtige investeringer med DoLand
Den ”almindelige” dansker og især den kvindelige del af befolkningen, skal have mulighed for at investere deres penge bæredygtigt. Det vil start-up virksomheden DoLand gerne hjælpe med, og noget tyder på, at strategien virker. Læs mere her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: SDG Business Booster
Kan små og mellemstore virksomheder lære af store virksomheders erfaringer med bæredygtighed? Ja, i den grad. Det viser projektet ”SDG Business Booster”, som du kan høre mere om her, hvor Steffen Max Høgh interviewer nogle af hovedaktørerne i projektet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig Business med FLSmidth
"Vi har ikke tid til at fravælge de små forbedringer på bæredygtighedsområdet, mens vi venter på de store spring”, siger dagens gæst Fleming Voetmann fra FLSmidth, hvis to fokusområder er cement og minedrift. Læs mere i artiklen og lyt til podcasten.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Influencer Marketing med Louise Bonfils Høck
Virker Influencer Marketing? Ja, siger Louise Bonfils Høck, som har skrevet en bog om emnet. Hun fortæller, at Influencers har stor magt, og brugt strategisk kan de bringe virksomhedernes grønne budskaber ud til rigtig mange mennesker.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig Business til Spireprisen 2020
Dagens podcast er en særudgave af Bæredygtig Business, hvor Steffen Max Høgh taler med de tre virksomheder, der er nomineret til Spireprisen 2020. Spireprisen uddeles for femte år i træk til Årskonferencen for klimaindsatsen i Aarhus Kommune.
Indhold fra partner