10.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Matchmaking med restmaterialer hos Upcycling Forum

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det som vi i dag ser som affald og restprodukter, skal vi i stedet se som ressourcer! Upcycling Forum vil revolutionere måden vi tænker på affald og restprodukter på. Hør mere om "Matchmaking med restmaterialer" i denne udgave af Bæredygtig Business.

Der er en milliard ton affald/restprodukter i EU om året. I Danmark brænder byggebranchen 750 tusinde ton affald/restprodukter af om året. Tænk hvis man så dette som ressourcer i stedet for affald? Men man flager ikke med det, man smider ud. Så hvordan finder Virksomhed A ud af at Virksomhed B faktisk har et restprodukt, de kan bruge i deres produktion eller deres virksomhed?

Det er her, Upcycling Forum kommer ind i billedet. Rasmus Falkenberg, CEO og Owner i Upcycling Forum, fortæller Steffen Max Høgh hvordan de vil revolutionere den måde vi tænker på affald og restprodukter på.

Ved at sætte affaldet/restmaterialerne i system og ind i en database, som arkitekter, designere og udviklere kan kigge i for at finde restprodukter til at skabe ting af, fungerer virksomheden dels som en slags ”supermarked” for affalds- og restmaterialer, dels har Upcycling Forum partnerskaber og er en slags matchmaking mellem de virksomheder, der har restmaterialer, og de virksomheder, der har brug for materialerne.

Det kender Steffen Max Høgh alt til i HOLMRISB8. Her har de kunder, som køber møbler til 300 nye arbejdspladser, men skal samtidig af med 300 gamle arbejdspladser, hvilket kan koste dem mellem 100.000 og 200.000 kroner, bare for at blive af med de brugte møbler. I stedet kunne de donere møblerne til andre og måske til at skabe nye materialer af - og dermed blive af med dem gratis! Til glæde for både dem selv, dem der modtager møblerne og ikke mindst miljøet. Der er bare ikke ret mange virksomheder, der er klar over denne mulighed.

Og vanens magt er svær at bryde. Der skal nytænkning til for at arkitekter, designere og udviklere begynder at tænke restaffald og genbrugte produkter ind, når de skal bygge nyt baseret på genbrug.

Lyt med og bliv klogere på, hvad Upcycling Forum kan gøre for fremtidens restprodukter.

Du finder podcasten her

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere