02.06.2022  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Omstilling til fremtiden med Peter Hesseldahl

Indhold fra partner Hvad er dette?

Steffen Max Høgh taler med journalist, fremtidsforsker og forfatter Peter Hesseldahl om, hvordan vi redder verden.

Hvad kan vi mennesker gøre for at sikre, at de enorme kræfter, der er på spil i de kom­mende års omstilling, vil bringe os fremgang frem for katastrofe? Det har Peter Hesseldahl tænkt meget over. Og derfor har han skrevet bogen ”Omstilling til fremtiden”, hvor han giver sit bud på, hvad vi skal gøre for at vende udviklingen.

”Vi har glemt, at vi er en del af en større sammenhæng”, siger Hesseldahl og nævner menneskers grådighedsinstinkt, som har gjort, at det har handlet mest om vækst og om at udnytte ressourcerne for profittens skyld, uden at tænke på konsekvenserne.

Men selvom bogen til tider tegner et dystert scenarie for fremtiden, understreger Peter Hesseldahl, at vi stadig kan nå at vende udviklingen, hvis vi skynder os. Hvis først krisen for alvor kradser, og der for eksempel kun er mad til 75 procent af os, bliver det vanskeligt at gøre det der skal til, for at vi kan løse problemerne sammen. Og så vil vi kæmpe imod hinanden i stedet for at arbejde sammen om løsningerne.

Peter Hesseldahl, som er meget fascineret af teknologi, mener, at vi skal finde nye teknologier, der løser verdens problemer. Han nævner bioteknologi, fusionsenergi. a-kraft, kunstig intelligens (AI), kvantecomputing/kvanteteknologi og solenergi som bud på fremtidens løsninger.

”Men helt grundlæggende skal vi mennesker også forstå, at vi er en del af en større sammenhæng. Se blot på naturen, som har skabt et regenerativt, bæredygtigt system. Det har vi mennesker bare ikke helt forstået det endnu, men forhåbentlig er vi på vej til at forstå det”.

Lyt med når Steffen Max Høgh taler om fremtid, teknologi, menneskets psykologi, muligheder og udfordringer i podcasten Bæredygtig Business.

Du kan lytte til podcasten her.

Mere fra SustainBusiness

SustainBusiness

https://sustainbusiness.dk/

Vi har fokus på at skabe reel forandring I SustainBusiness lægger vi idealismen på hylden og hjælper virksomheder med at tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Vi mener nemlig, at den grønne agenda kun kan lykkes, når virksomhederne formår at omsætte deres strategi til konkret handling til gavn for kunder, me…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere