19.02.2020 | Klima, miljø og energi
Politiet i Dubai sætter tal på CO2-aftryk fra kriminalitet
Forbrydelser er dyre for et samfund, ikke alene i kroner og øre, men også for miljøet. Derfor har politiet i Dubai fået målt CO2-udslippet per kriminel handling i ørkenstaten, så man kan skabe procedurer, der kan mindske aftrykket.
Politiet i Dubai har fået CO2-udslippet per forbrydelse opgjort til 5,76 ton CO2-ækvivalenter i perioden 2016 til 2019.
For politiet i ørkenstaten Dubai, der er en af de Forenede Arabiske Emirater, er bekæmpelse af kriminalitet selvsagt den centrale opgave, naturligvis med borgernes sikkerhed og tryghed, foruden betydelige økonomiske interesser for øje.
Læs også: Fodboldklubber dropper Dubai efter fankritik
Men der er også en miljømæssig vinkel, som ordensmagten i landet gerne vil have med i regningen. For mens man fra politisk hold først og fremmest måler på de sociale og finansielle omkostninger forbundet med kriminalitet, så har Dubai Police besluttet sig for at sætte tal på CO2-aftrykket fra diverse forbrydelser, som den første af sin slags i verden, ifølge organisationen selv.
In 2017 Dubai Police won our #ClimateAction award for being the 1st police force to measure & reduce emissions.
— Momentum for Change (@Momentum_UNFCCC) February 18, 2020
Now they have taken their #CarbonNeutral journey a step further by being the 1st police force to quantify the environmental footprint of crime: https://t.co/dMJ8seEQa9 pic.twitter.com/RPoEm2YeVd
Beregningen af klimapåvirkningen medtager både direkte og indirekte udledninger (Scope 1 og 2) fra energiforbruget relateret til kriminelle efterforskninger, afsonede fængselsdomme og det tilhørende administrative arbejde. Summen af de to bliver så holdt op imod det samlede antal registrerede forbrydelser på et år.
På den baggrund er man nået frem til, at udledningerne per forbrydelse i perioden 2016 til 2019 i gennemsnit lå på 5,76 ton CO2-ækvivalenter. Til sammenligning udledte gennemsnitindbyggeren i Dubai 15,7 ton CO2 i 2018, ifølge beregninger fra landets energiråd. Herhjemme udledte vi 8,8 ton CO2-ækvivalenter per indbygger i 2017, viser tal fra Danmarks Statistik.
”Dubai Police finder det essentielt af kvantificere og måle aftrykket fra den kriminalitet, der finder sted i Dubai, da det åbner op for skabelsen af procedurer, der ikke alene reducerer antallet af forbrydelser, men også de miljømæssige effekter forbundet med sådanne aktiviteter”, siger chef for Dubai Police, Abdullah Khalifa Al Marri.
Læs også: Mod al forventning fladede global CO2-udledning ud i 2019
Politistyrken i Dubai har et mål om at blive CO2-neutral i løbet af 2020, som den første globalt, hvilket bl.a. inkluderer en strategi for grønne indkøb og en omstilling til el- og hybridbiler. Derudover har man internt udnævnt en række såkaldte ‘Carbon Champions’, der skal få de over 22.000 ansatte til at reducere deres energiforbrug i dagligdagen, ligesom der skal solpaneler på tagene af alle styrkens mere end 400 bygninger inden udgangen af i år.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.