25.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Politisk robotstrategi skal bidrage til et grønnere Danmark

Regeringen har netop præsenteret en national strategi, der skal fremme udviklingen og anvendelsen af robotter i det danske erhvervsliv og samtidig bidrage til den grønne omstilling.

I en ny robotstrategi vil regeringen fremlægge 11 konkrete forslag til, hvordan den danske robotbranche kan være med til at sætte tonen for udvikling og anvendelse af robotter, der kan bidrage til den grønne omstilling i Danmark.

Læs også: Regeringen klar med grøn finanslov

Fokusområderne handler blandt andet om at skaffe viden om barrierer for virksomheders investering i robotteknologi og styrke innovationen i erhvervslivet gennem samarbejde med klyngeorganisationer og netværk i branchen.

Danmark er på få år blevet en af verdens førende lande inden for robotteknologi, hvorfor regeringen mener, at der er skabt et stærkt udgangspunkt for at robotteknologi kan spille en vigtig rolle for landets bæredygtige ambitioner.

"Vi skal udnytte, at vi har en af verdens førende robotindustrier – og samtidig være med til at sikre, at den også bidrager med den grønne omstilling. For eksempel bliver robotter og droner brugt, når vindmøller skal vedligeholdes eller repareres. Det forkorter den tid, hvor møllen står stille og ikke producerer energi. Det sænker omkostningerne og øger effektiviteten af den vedvarende energiproduktion i Danmark – og resten af verden", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Siden samtlige partier i Folketinget valgte at løfte de offentlige investeringer i grøn forskning, udvikling og demonstration med en milliard kroner i 2020, skal dette også inkludere robot- og droneteknologisk forskning med grøn omstilling for øje.

"Det er netop ved at få vores grønne forskning til at rykke for alvor, at vi har en chance for at nå vores klimamål. Ikke mindst de grønne teknologier spiller en helt afgørende rolle for vores grønne omstilling. Og robot- og droneteknologien går på mange måder foran med både et kæmpe potentiale og et højt ambitionsniveau”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Læs også:  Regeringen vil have mere kunstig intelligens – husk etikken, lyder råd

Den danske robotindustri består af virksomheder fordelt over hele landet, med særlig koncentration på Fyn, hvor Robotics Alliance har hovedsæde. Det er også her den nationale robotstrategi vil blive lanceret, ved et arrangement hos Universal Robots i Odense.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere