22.02.2010  |  Supply chain

Portal skal kaste lys over menneskerettigheder i udviklingslande

Det Danske Institut for Menneskerettigheder (DIHR) har netop taget hul på et nyt projekt. Instituttet har modtaget støtte til udvikling af ’the Human Rights and Business Country Risk Portal’.

’The Human Rights and Business Country Risk Portal’ er en gratis portal, hvor virksomheder kan vurdere og håndtere menneskerettighedsrisici i udviklingslande, hvor de eller deres leverandører gør forretninger. Portalen vil adressere sektor- og regionspecifikke risici i mere end 100 udviklingslande og er konstrueret til at opfylde behovene hos alle aktører, der har med CSR at gøre – fra multinationale virksomheder til SMV’ere til multilaterale institutioner. Gennem juridisk analyse, statistiske målinger, sektorbriefinger og ved fattigdomsbekæmpelsesstrategitilpasning vil portalen gøre det muligt for alle parter at definere den private sektors ansvar og engagere sig i initiativer med størst mulig lokal positiv virkning. I løbet af 2010 vil DIHR arbejde mod at implementere portalen helt. Sidst I 2010 vil 20 omfattende ’landssider’ blive introduceret på CountryRiskPortal.org.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere