08.07.2021  |  Klima, miljø og energi

Private investorer vil sætte pengene på grønt

På tværs af alle segmenteringer rykker de private investorer ny også ind på markedet for grønne investeringer.

En oversigt fra Nordnet, der råder over en af landets største investeringsplatforme med 292.000 privatkunder, viser, at det særligt er de grønne selskaber, som investorerne har interesse i.

Det skriver Finans. 

Læs også: 850 millioner til Power-to-X-teknologier

”Tolkningen er, at den grønne omstilling kører videre, og hver gang der kommer flere bindende politikerløfter på bordet, giver det investorerne ny købelyst”, siger Sigga Nolsøe, kommunikationschef i Nordnet.

Det billede nikker Danmarks to største pengeinstitutter; Nordea og Danske Bank genkendende til.

Hos Nordea har man især i 2021 oplevet en kraftig stigning af privatkunder, som ønsker at investere i ESG-fonde. Hos Danske Bank har man for at imødekomme den stigende efterspørgsel for nylig udvidet kriterierne for optagelse i seks af sine investeringsfonde, så de lever op til EU's taksonomi for bæredygtig finans's strengeste kriterier. 

"Der er så meget skub på politisk og fra kunderne, at det inden for få år formentlig vil være et eksistensvilkår for en kapitalforvalter at investere ansvarligt,2 siger Robert Mikkelstrup, som er adm. direktør i Danske Invest. 

Læs også: Nasdaq lægger pres på virksomheder for at fremme kønsdiversitet

Et af de nye forhold i udviklingen er, at den er drevet af private kunder. Ind til nu har grønne investeringer stort set være de institutionelle investorers arena, men ifølge Norda hører man nu efterspørgslen fra mange forskellige kundetyper og aldersgrupper. 

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere