Projekt skal reducere madspild
Et madspild på maksimalt ti procent i den danske Food Service-sektor er det ambitiøse mål for et projekt med AgroTech som tovholder.
Et innovationsprojekt, der har jordbrugs- og fødevareinstituttet AgroTech for bordenden, har som mål at reducere råvare-madspildet i Food Service-branchen fra 40 til ti procent.
Et af de konkrete tiltag i projektet er udviklingen af en såkaldt madspilds-monitor koblet til en vægt, der automatisk registrer madspildet, hvilket ifølge ArgoTech giver mulighed for at måle det reelle madspild. Systemet bliver i øjeblikket afprøvet i flere køkkener, heriblandt to af Vestas kantinekøkkener.
Projektleder Johanne Sønderlund Birn fra AgroTech vurderer, at målet om en reducering af råvare-madspildet til ti procent, bliver nået hos flere af samarbejdspartnerne. Men det sker ikke uden sværdslag:
En af de helt store udfordringer er at få indarbejdet madspilds-monitoren i køkken-rutinerne, og det er derfor vi har udviklet systemet i tæt samarbejde med de enkelte køkkener, siger hun.
Hun peger desuden på, at motivation og gejst hos køkkenmedarbejderne er altafgørende for projektets succes, der slutter med udgangen af 2012. Deltagerne er udover Vestas blandt andre Messecenter Herning og Roskilde Festival.
- JKK