12.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Projekt vil hjælpe virksomheder med energibesparelser

Schneider Electric lancerer et partnerskabskoncept mellem virksomheder og egne eksperter. Det skal føre til risikofrie energibesparelser.

Schneider Electric lancerer et nyt partnerskabskoncept, der skal hjælpe virksomheder til risikofrie energibesparelser. 

Initiativet er målrettet virksomheder, der ikke er blevet energioptimeret i tilstrækkelig grad. Dermed får virksomhederne nu mulighed for et tæt samarbejde om optimering af bygningsautomatikken. Schneider kalder initiativet ”Shared Savings”.

Læs også: Københavner-kollegie skal gøres grønt

”Helt konkret går konceptet ud på, at vores eksperter hjælper med at optimere de tekniske installationer i bygningen, hvorefter vi deler den realiserede besparelse. I sidste ende vil slutkunden stå tilbage med en grønnere profil og besparelser direkte på bundlinjen uden at skulle løbe risici og gennemføre store investeringer”, siger Steen Lenzing, der er nordisk salgschef i energy & sustainability services i Schneider Electric.

Og der er grobund for solide besparelser. For danske virksomheder spilder fortsat millioner på manglende energitiltag, vurderer han. 

”Det er tankevækkende, hvor meget en virksomhed kan spare, uden at det går ud over komforten for de mennesker, der bruger og arbejder i bygningerne”, siger han.

Læs også: Tysk energikæmpe vil droppe Danmark

Projektet er blandt andet blevet til gennem et tidligere projekt med Privathospital Hjertecenter Varde. 

Efter tre måneder blev der realiseret en besparelse på 45.000 kroner, og i hele aftaleperiodens 5 år opnåede hospitalet en samlet besparelse på næsten én million kroner.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere