07.12.2014  |  Strategi & ledelse

Publikation: Topledelsens syn på CSR og CSR-rapportering

Indhold fra partner Hvad er dette?

CSR og CSR-rapportering er kommet for at blive, men det er kun en mindre del af toplederne i de største danske virksomheder, som finder CSR-rapporteringen værdifuld i sin nuværende form, i følge en publikationen fra FSR - danske revisorer.

CSR og CSR-rapportering debatteres ofte. Er CSR tænkt ind i forretningens strategiske sigte? Er CSR på agendaen hos topledelsen? Har CSR-rapporten værdi for eksterne interessenter? Er det, der rapporteres om, reelt noget virksomhedens ledelse styrer efter?

73 topledere og ledere i de 1.000 største danske virksomheder giver i denne publikation et indblik i deres syn på CSR og CSR-rapportering. Publikationen bygger på en spørgeskemaundersøgelse, der er foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af FSR – danske revisorer i sommeren 2014.

Birgitte Mogensen, formand i CSR-udvalget, FSR - danske revisorer siger om undersøgelsen: "Jeg hæfter mig ved de mange positive tilkendegivelser fra topledelsen, som tyder på, at CSR er blevet en del af det at drive forretning i dag. Dog bekymrer det mig, at en tredjedel af toplederne ikke ser CSR-rapporteringen som værdifuld og at endnu flere ikke rapporterer internt til den øverste ledelse om CSR."

Hvor undersøgelsens resultater viser, at CSR og CSR-rapportering er kommet for at blive, er det kun en mindre del af toplederne, som finder CSR-rapporteringen værdifuld i sin nuværende form. Undersøgelsen giver også en pejling på, hvilket indhold topledelsen lægger mest vægt på i CSR-rapporteringen. Pejlingen på indhold kan rapporteringsansvarlige og revisorer med fordel diskutere med ledelsen i de danske virksomheder, som er underlagt årsregnskabslovens krav om redegørelse for samfundsansvar, for at sikre at redegørelsen både efterlever lovens ord og har ledelsesmæssig og forretningsmæssig brugsværdi. 

Læs publikationen her

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere