20.04.2021  |  Strategi & ledelse

Råt&Godt vinder CSR People Særpris 2021 for deres arbejde med cirkulære forretningsmodeller og nye jobs til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører, forsyningsselskaber og mange andre. Materialerne ombygges efter bestilling, og efterhånden kan Råt&Godt aftage og afsætte store mængder materialer.

Samtidig tilbyder virksomheden afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Det sker under mottoet ”Mennesker og materialer fortjener en chance til.” I dag har virksomheden ti fuldtidsansatte og 28 ansatte, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Socialt ansvar og forretning forenes hos Råt&Godt
Juryen bag prisen fremhæver Råt&Godt som en virksomhed, der gør en stor forskel for byggebranchen, hvor der er meget affald, som bør genanvendes. Tilmed lykkes Råt&Godt på forbilledlig vis med at tage et socialt ansvar for mennesker samtidig med, at virksomheden tjener penge.

Salget af produkter skabt af genanvendte byggeprodukter er stigende, og Råt&Godt medvirker til, at Aalborg Kommune sparer betragtelige udgifter, når udsatte mennesker finder vej til arbejdsmarkedet. Til gavn for mennesker, miljøet, virksomheden og samfundet.

”Råt&Godt er skabt af en tro på, at man skal give en chance til både mennesker og materialer. Stifter Christian Helweg og resten af Råt&Godt fortjener en hyldest for det store arbejde, de gør for miljøet og for mange udsatte. De er et godt forbillede for andre, der kan se værdien af genanvendelse af byggematerialer", siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtigt byggeri 2021

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere