10.04.2019  |  Strategi & ledelse

Rambøll bruger FN’s verdensmål som vejviser

Det danske ingeniørfirma Rambøll har kompasset sat direkte mod FN’s verdensmål og forventer, at der ud af dette års omsætning vil være syv milliarder kroner der bidrager til disse mål.

Ingeniørvirksomheden Rambøll forventer i år at have syv milliarder kroner af koncernomsætningen fra opgaver, der er forbundet med FN’s 17 verdensmål, skriver Børsen. Det svarer til over halvdelen. Et tal virksomheden forventer vil vokse til to tredjedele i 2020.

Læs også: Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene

”Forbindelsen mellem verdensmålene og vores strategi er, at Rambøll har en overordnet mission, der handler om bæredygtighed. Det har vi brudt ned, så det er relevant for de enkelte markeder”, siger Rambølls koncerndirektør, Søren Holm Johansen, til Børsen og tilføjer:

”For hvert marked laver vi en specifik forretningsstrategi, der attakerer, hvordan vi kan levere på den dagsorden”.

Energisektoren er eksempelvis en god indtægtskilde, der positivt kan bidrage til at opfylde FN’s målsætninger, forklarer han.

Fra niche til mainstream
Det handler om at tiltrække dygtige medarbejdere og kunder, understreger direktøren og mener, at der for alvor kommet skub i bæredygtighedsdagsordenen efter Paris-aftalen:

”Den private sektor har globalt set taget bæredygtighedsdagsordenen til sig og kan se, at dette her er big business. Bæredygtighed er gået fra at være niche til mainstream”, udtaler han til Børsen.

En undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at ni ud af ti danske virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres strategi.

”Verdensmålene er en dagsorden, der virkelig tager fart og, som der er en stor interesse for”, siger Peter Thagesen, underdirektør i DI, til Børsen.

Læs også: Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder med bæredygtig business

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) er billedet det samme:

”Flere af de store ingeniørvirksomheder arbejder strategisk med verdensmålene, og så er der mange andre virksomheder, der arbejder med målene uden at vide det”, siger administrerende direktør, Henrik Garver, til Børsen.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere