10.04.2019 | Strategi & ledelse
Rambøll bruger FN’s verdensmål som vejviser
Det danske ingeniørfirma Rambøll har kompasset sat direkte mod FN’s verdensmål og forventer, at der ud af dette års omsætning vil være syv milliarder kroner der bidrager til disse mål.
Ingeniørvirksomheden Rambøll forvente, at syv milliarder kroner af koncernomsætningen vil hænge sammen med FN's verdensmål i 2020. Arkivfoto.
Ingeniørvirksomheden Rambøll forventer i år at have syv milliarder kroner af koncernomsætningen fra opgaver, der er forbundet med FN’s 17 verdensmål, skriver Børsen. Det svarer til over halvdelen. Et tal virksomheden forventer vil vokse til to tredjedele i 2020.
Læs også: Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene
”Forbindelsen mellem verdensmålene og vores strategi er, at Rambøll har en overordnet mission, der handler om bæredygtighed. Det har vi brudt ned, så det er relevant for de enkelte markeder”, siger Rambølls koncerndirektør, Søren Holm Johansen, til Børsen og tilføjer:
”For hvert marked laver vi en specifik forretningsstrategi, der attakerer, hvordan vi kan levere på den dagsorden”.
Energisektoren er eksempelvis en god indtægtskilde, der positivt kan bidrage til at opfylde FN’s målsætninger, forklarer han.
Fra niche til mainstream
Det handler om at tiltrække dygtige medarbejdere og kunder, understreger direktøren og mener, at der for alvor kommet skub i bæredygtighedsdagsordenen efter Paris-aftalen:
”Den private sektor har globalt set taget bæredygtighedsdagsordenen til sig og kan se, at dette her er big business. Bæredygtighed er gået fra at være niche til mainstream”, udtaler han til Børsen.
En undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at ni ud af ti danske virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres strategi.
”Verdensmålene er en dagsorden, der virkelig tager fart og, som der er en stor interesse for”, siger Peter Thagesen, underdirektør i DI, til Børsen.
Læs også: Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder med bæredygtig business
Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) er billedet det samme:
”Flere af de store ingeniørvirksomheder arbejder strategisk med verdensmålene, og så er der mange andre virksomheder, der arbejder med målene uden at vide det”, siger administrerende direktør, Henrik Garver, til Børsen.
- SDN
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.