10.04.2019 | Strategi & ledelse
Rambøll bruger FN’s verdensmål som vejviser
Det danske ingeniørfirma Rambøll har kompasset sat direkte mod FN’s verdensmål og forventer, at der ud af dette års omsætning vil være syv milliarder kroner der bidrager til disse mål.
Ingeniørvirksomheden Rambøll forvente, at syv milliarder kroner af koncernomsætningen vil hænge sammen med FN's verdensmål i 2020. Arkivfoto.
Ingeniørvirksomheden Rambøll forventer i år at have syv milliarder kroner af koncernomsætningen fra opgaver, der er forbundet med FN’s 17 verdensmål, skriver Børsen. Det svarer til over halvdelen. Et tal virksomheden forventer vil vokse til to tredjedele i 2020.
Læs også: Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene
”Forbindelsen mellem verdensmålene og vores strategi er, at Rambøll har en overordnet mission, der handler om bæredygtighed. Det har vi brudt ned, så det er relevant for de enkelte markeder”, siger Rambølls koncerndirektør, Søren Holm Johansen, til Børsen og tilføjer:
”For hvert marked laver vi en specifik forretningsstrategi, der attakerer, hvordan vi kan levere på den dagsorden”.
Energisektoren er eksempelvis en god indtægtskilde, der positivt kan bidrage til at opfylde FN’s målsætninger, forklarer han.
Fra niche til mainstream
Det handler om at tiltrække dygtige medarbejdere og kunder, understreger direktøren og mener, at der for alvor kommet skub i bæredygtighedsdagsordenen efter Paris-aftalen:
”Den private sektor har globalt set taget bæredygtighedsdagsordenen til sig og kan se, at dette her er big business. Bæredygtighed er gået fra at være niche til mainstream”, udtaler han til Børsen.
En undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at ni ud af ti danske virksomheder tænker bæredygtighed ind i deres strategi.
”Verdensmålene er en dagsorden, der virkelig tager fart og, som der er en stor interesse for”, siger Peter Thagesen, underdirektør i DI, til Børsen.
Læs også: Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder med bæredygtig business
Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) er billedet det samme:
”Flere af de store ingeniørvirksomheder arbejder strategisk med verdensmålene, og så er der mange andre virksomheder, der arbejder med målene uden at vide det”, siger administrerende direktør, Henrik Garver, til Børsen.
- SDN
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.