08.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Rapport sætter tal på Danmarks udenlandske klimapåvirkning

For første gang sætter en rapport beløb på de konsekvenser, som Danmarks CO2-udledning medfører i udlandet.

Man tænker måske ikke ofte på det, men den klimabelastning som danske borgere og virksomheder udleder, har mærkbare konsekvenser for indbyggere andre steder i verden.

Det sætter en rapport fra organisationen Oxfam Ibis i perspektiv, og sætter for første gang beløb på de klimaskader, som den danske CO2-udledning er skyld i.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Politiken.

Rapporten har regnet ud, at det mindst koster 27 milliarder kroner om året i 2030 – det svarer nogenlunde til det danske militærbudget.

Læs også: Nyt værktøj kortlægger virksomheders indirekte klimabelastning

I 2050 vil beløbet løbe op på 82 milliarder kroner.

Rapporten kommer i kølvandet på det igangværende Cop27-møde i Egypten, hvor nogle af verdens fattigste lande igen tager diskussionen op omkring klimakompensation.

Her har chefforhandleren for de afrikanske lande, Alpha Kaloga fra Guinea, tilskyndet til en køreplan for, at finansieringen sker, og han forventer i den sammenhæng, at de rigeste lande, som står for den største klimapåvirkning, punger ud.

En del usikkerheder
Da der på nuværende tidspunkt ikke i findes meget forskning på, hvilke økonomiske tab skaderne på klimaer forårsager, er Oxfam Ibis rapport dog også behæftet en del usikkerheder.

Læs også: Klimarapporter i opråb: Kalder på handling på den korte bane

Rapportens resultater kommer af to internationale opgørelser på området, hvor man derfor har udarbejdet et ”konservativt” bud.

I rapporten går organisationen derudover ud fra, at kloden opvarmes med mindre end 2,8 grader, som FN mener, at vi er på vej mod.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere