03.02.2014  |  Kommunikation

Regeringen vil oprette et klimaråd

Med ønsket om at gøre Danmark til et fossilfrit samfund inden 2050 vil regeringen fremsætte et lovforslag til en klimalov med et tilhørende klimaråd, der skal sikre, at udviklingen sker i det rigtige tempo og lever op til regeringens økonomiske mål.

Danmark er i gang med at omstille til et lavemissionssamfund, og i 2050 er visionen et fossilfrit samfund. I den forbindelse vil regeringen fremsætte et lovforslag til en klimalov, og et af hovedelementerne i forslaget vil være, at der bliver oprettet et klimaråd, der skal give uafhængig rådgivning om omstillingen til et lavemissionssamfund.

Omstillingen er en betydelig udfordring, og det er afgørende, at den tilrettelægges både miljø- og ressourcemæssigt effektivt, så den understøtter vækst og udvikling.

”Klimarådet skal sikre, at vi allesammen får uafhængig, faglig rådgivning om, hvordan vi kan sikre den linje i fremtiden”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Læs også: Ny klimaplan skal finde CO2-besparelser på seks procent

Klimarådet skal give ekspertrådgivning om, hvordan vi lettest og billigst omstiller Danmark til et lavemissionssamfund. Og Klimarådet skal være med til at skabe oplysning og debat om, hvordan den grønne omstilling skal ske, så borgere og virksomheder forsat kan deltage og bidrage aktivt.

Klimarådet kommer til at bestå af uafhængige eksperter og forskere, så regeringen kan få den bedste fagligt funderede rådgivning.

Det bliver første gang, Danmark får en klimalov. Loven skal sikre, at de politiske målsætninger for udledningen af drivhusgasser bliver fastlagt og opfyldt på baggrund af videnskabelige anbefalinger, der som minimum skal leve op til de til enhver tid gældende aftaler, som Danmark har indgået i EU eller FN.

- JDN

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere