18.07.2019  |  Klima, miljø og energi

REMA 1000 reducerer CO2-udledningen med klimavenlig køling til lastbiler

REMA 1000 har erstattet dieseldrevne kølesystemer på kædens lastbiler med ny, miljøvenlig teknologi. Det sparer 1.500 tons CO2 om året.

I dag sker næsten al køling af madvarer under transport udelukkende med dieseldrevne køleanlæg.

Læs også: Ny dansk app vil reducere CO2-udledning fra varetransport

Denne type køleanlæg udleder dog en stor mængde af CO2, og derfor har dagligvarekæden REMA 1000 nu valgt at installeret nye, alternative køleanlæg drevet uden diesel på kædens 109 køletrailere. Det nye tiltag skal spare 570.000 liter diesel om året og dermed 1.500 tons CO2.

"Det er fantastisk at se, at vi med en enkel, ny teknologi kan spare så meget diesel på at køle madvarerne ned. Ud over at være miljøvenligt køler det nye system tre gange mere effektivt end den gamle dieseldrevne køling”, siger transportchef Preben Lyng fra Reitan Distribution, der er REMA 1000s distributionsselskab.

Når CO2 sendes gennem anlægget, udløser det en meget stor nedkøling, som også kendes fra produktion af tøris. CO2’en i kølesystemet er genbrug af CO2, der er opsamlet fra produktion af kunstgødning. Det gør hele løsningen næsten 100 procent klimaneutral.

Anlægget kan næsten ikke høres
De traditionelle anlæg med en dieselmotor er også kendt for at kunne støje ret kraftigt. Her har de nye anlæg den fordel, at de stort set ikke kan høres.

"Først og fremmest er det jo virkelig godt, at vi alene her ved butikken er med til at spare ca. fire tons CO2 hvert år ved at få leveret vores frugt, grønt og andre kølevarer på de nye trailere. Samtidig er det også rart, at naboerne ikke skal generes af de støjende dieselgeneratorer, som andre køletrailere kører rundt med", siger købmand Thomas Berthelsen fra REMA 1000 i Marienlund i Odense.

For at fremtidssikre løsningen og kunne forsyne alle køletrailere med CO2-køling opfører REMA 1000 nu et ekstra CO2-anlæg for køletrailerne hos REMA 1000s distributionscenter i Vejle. Den over 10 meter høje CO2-tank skal supplere den eksisterende tank ved REMA 1000s lager i Horsens.

Læs også: Elgiganten tester transport med biogas fra svensk distributionscenter

"Når vi siger, at vi leverer discount med holdning, så gælder det også vores holdning til miljøet. Vi åbner jo hele tiden nye butikker, og så må vi også sikre, at vi fortsat kan køle alle varerne ned under transporten på en tæt på 100 procent klimavenlig måde”, siger Preben Lyng.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere