12.10.2017 | Strategi & ledelse
Revisors tjekliste til reglerne om den kønsmæssige sammensætning af ledelsen
Indhold fra partner Hvad er dette?
Gør brug af FSR - danske revisorers tjeklister til at sikre overholdelse af reglerne om den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Redegørelsen for den kønsmæssige sammensætninger af ledelsen er omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningen.
Ny tjekliste til brug for virksomheder og revisorer om reglerne for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen.
FSR – danske revisorer har udgivet en publikation til brug for virksomheder og revisorer om reglerne for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Det gør vi som opfølgning på den skrivelse, foreningen udsendte i juli måned og Erhvervsstyrelsens seneste vejledning på området. Der har, siden lovreglerne blev vedtaget, været en del usikkerhed hos virksomheder og revisorer om reglerne, og vi håber, at vi med denne publikation kan bidrage til klarhed ved implementeringen af reglerne.
Formålet med publikationens tjeklister er at hjælpe virksomheder og revisorer med efterlevelsen af reglerne i Selskabslovens § 139 a vedr. opstilling af måltal for andelen af det underrepræsenterede køn i det øverste ledelsesorgan hhv. udarbejdelse af politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på virksomhedens øvrige ledelsesniveauer, samt reglerne i Årsregnskabslovens § 99 b om redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen i ledelsesberetningen. Publikationen gennemgår reglerne, som de generelt er gældende for de af Selskabslovens § 139 a og Årsregnskabslovens § 99 b omfattede virksomheder, og består af to tjeklister:
- TJEKLISTE 1 behandler lovkravet om måltal og rapportering herom.
- TJEKLISTE 2 behandler lovkravet om politik og rapportering herom.
Efter tjeklisterne er der en kort opsummering af reglernes formål, hvad der menes med ligelig kønsfordeling, måltal og politik, samt en række særlige forhold ift. typen af virksomhed og reglernes implementering jf. Erhvervsstyrelsens vejledning.
Informationerne i publikationen følger gældende lovgivning og den seneste vejledning udgivet af Erhvervsstyrelsen vedr. den kønsmæssige sammensætning af ledelsen.
Læs FSR – danske revisorers tjekliste her
Læs FSR – danske revisorers skrivelse vedr. reglerne her
Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022
CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Invitation til dialogmøde hos FSR om double materiality
FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed inviterer virksomheder, finansielle aktører og andre interesserede til dialogmøde om Double Materiality med særligt fokus på ”udefra og ind-perspektivet."
Indhold fra partner
Kommunikation

100+ virksomheder vurderes til CSR Prisen 2022
Antallet af virksomheder i vurderingspuljen til CSR Prisen 2022 er i år øget til 112. Virksomhederne er bredt repræsenteret på tværs af brancher, inklusiv den finansielle sektor blandt både unoterede og børsnoterede virksomheder. Se listen her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
SMV'er, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre
SMV’er, der mener, at de har udarbejdet en god Communication on Progress (CoP)-rapport, der er præget af fremdrift, har nu mulighed for at inspirere og motivere andre SMV’ers rapporteringsarbejde.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR Prisen 2022
Hvem er best-in-class til rapportering om bæredygtighed? Med CSR Prisen 2022 inspirerer FSR – danske revisorer med god rapporteringsskik inden for bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i store danske virksomheder. I år vurderer vi over 100 virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kom til FSR – danske revisorers dialogmøde om bæredygtighedsrapportering, kommunikation og greenwashing den 30. marts
Kom og hør mere om mellem bæredygtighedsrapportering, kommunikation & greenwashing
Indhold fra partner