05.06.2023  |  Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.

Solen skinnede, da Royal Unibrews solcellepark officielt blev indviet fredag. Knap to år efter daværende erhvervsminister Simon Kollerup tog første spadestik til solcelleparken på den 14 hektar store mark nær produktionsanlægget i Faxe, er parken nu i drift og forsyner Faxe-produktionen med vedvarende energi.

Solcelleparken er den største privatejede park i Danmark beregnet til eget forbrug, hvor strømmen anvendes, populært sagt, 'bag måleren'.

Læs også: Egen solcellepark skal dække hele Legos strømforbrug

”Som en stor produktionsvirksomhed og Danmarks næststørste drikkevarevirksomhed har vi et ansvar for at bidrage til den grønne omstilling. Vi har investeret massivt i etableringen af solcelleparken i Faxe, da vi mener, det er nødvendigt for at sikre en grønnere fremtid, hvor fossile brændsler fylder mindre,” fortæller Lars Vestergaard, CFO i Royal Unibrew.

"Med solcelleparken reducerer vi vores CO2-udledninger fra produktionen og bevæger os dermed tættere vores klimamål om 100 procent CO2-neutralitet i vores produktion i 2025.”

Grøn strøm til produktion af drikkevarer
Solcelleparken forventes at producere 12 gigawatt timer grøn strøm om året, som vil dække cirka 40 procent af Royal Unibrews årlige elforbrug i produktionen i Faxe. Den samlede produktion svarer til ca. 3.200 parcelhuses årlige energiforbrug.

På solskinsdage genererer solcellerne mere el, end Royal Unibrew umiddelbart kan bruge. Overskudsproduktionen sender virksomheden for nuværende på elnettet.

Læs også: Massivt solcelleanlæg skal monteres på taget af Bella Center

”Vi kigger lige nu ind i mulighederne for at oplagre overproduktion, så vi kan udnytte det fulde potentiale af den vedvarende energi fra solcelleparken,” fortæller Henriette Øllgaard, bæredygtighedsdirektør i Royal Unibrew.

Solcelleparken er opført af BeGreen, som udvikler, opfører og driver storskala solcelleparker. BeGreen og Royal Unibrew deler ambitionen om at bidrage aktivt til den grønne omstilling.

”Det er BeGreens vigtigste formål at medvirke væsentligt til den grønne omstilling. Samtidig ønsker vi også at gøre en positiv forskel i vores lokalområde. Derfor er samarbejdet med Royal Unibrew et indlysende valg. Sammen kan vi nedbringe CO2-aftrykket og gøre både øllen, sodavanden og klimaet meget grønnere”, lyder det fra Anders Dolmer, ledende partner i BeGreen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere