Rummelig restaurant mønstervirksomhed i stresset branche
Restaurationsbranchen er kendt for lange og sene arbejdsdage, lynhurtigt tempo og en bramfri tone. Hård kost for psykisk sårbare. I Esbjerg er det lykkedes Restaurant Dronning Louise at skaffe job til mange udsatte ledige.
Netop hotel-og restaurationsbranchen fortjener anerkendelse for at vise stor social ansvarlighed, forklarer Ella Petersen, der er seniorkonsulent hos Cabi , netværks-og videnshus for socialt ansvar (CSR) i hotel-og restaurationsbranchens magasin Visitor.
"Branchen bliver jo ind imellem kritiseret i medierne, senest var der fokus på brugen af underleverandører med udenlandsk arbejdskraft. Men vi mangler historierne om, at branchen er dygtig til at udvise social ansvarlighed. Mange gør jo en kæmpe indsats for at fastholde medarbejdere, der af den ene eller anden grund får problemer, uden at skilte med det. Samtidig har man i branchen nogle jobfunktioner, som kan varetages, selv om man måske ikke er flydende i dansk. Det kan have betydning, når det handler om integration, og mange gør en indsats her," siger Ella Petersen.
Ella Petersen fra Cabi peger på, at mange virksomheder ikke er klar over, at det lokale jobcenter kan bidrage med ekspertise, råd og den nødvendige uddannelse, f. eks. en mentoruddannelse, hvis man vil gøre mere for sin CSR.
Læs mere om Restaurant Dronning Louise i HORESTAs magasin VISITOR.