31.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Sådan kan blockchain styrke visionerne for cirkulær økonomi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når det er vanskeligt at skaffe nye materialer, er det oplagt at genbruge de gamle. Indtil videre har det været svært – blandt andet grundet manglende garanti og ringe datagrundlag. Blockchain kan måske bane vejen for mere genbrug og cirkulær økonomi.

Gode kernetræsvinduer bliver skiftet ud og smidt væk, og det er en dårlig løsning for miljø og mennesker. Skal visionen om mere genbrug og cirkulær økonomi lykkes, får vi behov for at kunne tracke og identificere vinduerne – og alle andre materialer.

Blockchain kan være en mulighed.

Ifølge Trine Plambech fra Alexandra Instituttet handler visionen for cirkulær økonomi om at skaffe mere og bedre datakvalitet over materialer. Vi skal gøre det nemt at finde ud af, hvilke ressourcer der er tilgængelige og hvor, og hvilke karakteristika, de har.

Men der mangler både en proces, en teknik og det datagrundlag, der fungerer så tilfredsstillende, at producenter kan få gamle materialer retur, skille dem ad, pille ædelmetal eller træ ud og bruge dem på ny.

Derfor kigger Alexandra Instituttet på mulighederne med at bruge blockchain til at styrke visionerne for cirkulær økonomi.

Trine Plambech og Jonas Lindstrøm fra Alexandra Instituttet uddyber visionerne i denne artikel.

Mere fra Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi. Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere