Sådan kom RGS 90 i gang med CSR-certificeringen
5 hurtige til administrerende direktør Peter Basland, RGS 90 A/S, om hvordan virksomheden forbereder en DS 49001-certificering.
Hvorfor vil I certificeres med netop DS 49 001?
CSR-certificeringen er en måde, hvorpå vi kan dokumentere over for os selv og omverdenen, at RGS 90 tager sin rolle som en af Skandinaviens største miljøvirksomheder alvorligt, at vi er helhedsorienterede og tager ansvar for, hvordan vores aktiviteter indvirker på det omgivende samfund.
Hvad forventer I en certificering vil betyde for jeres bundlinje?
På længere sigt forventer vi, at certificeringen efter DS 49001 vil medvirke til at højne kvaliteten af vores miljøarbejde i RGS 90 og derved sikre bæredygtigheden af vores forretningsmodel i årene fremover.
Læs også: Topledelsen skal involvere sig
Hvordan griber I arbejdet an rent praktisk?
Vi har nedsat en arbejdsgruppe med repræsentation fra forskellige faggrupper og arbejdspladser i virksomheden. Det er deres viden, idéer og spørgsmål, som er kernen i arbejdet sammen med de input, vi får fra vores væsentligste interessenter. Direktionsassistent Sofie Dabelsteen er tovholder på CSR-arbejdet. Dermed er processen forankret i topledelsen uden, at der er tale om topstyring.
Siden foråret har vi afviklet en række workshops med henblik på at indkredse, hvad vores væsentligste indsatsområder skal være i relation til certificeringen. Og i løbet af sommeren interviewede vi en række af vores interessenter for at høre, hvordan de ser på RGS 90 i relation til CSR. De er kommet med rigtig gode input, og dialogen med vores interessenter vil vi gøre mere ud af fremover.
Hvordan trækker I på Dansk Standard?
Dansk Standard er tilknyttet som konsulenter i CSR-processen. De har stor ekspertise i CSR og DS 49001 og understøtter os i at integrere det systematiske CSR-arbejde i virksomheden.
Hvem skal involveres i organisationen?
Det er en stor opgave at gøre CSR-arbejdet nærværende for alle i en organisation, som geografisk er spredt udover hele Danmark, og som består af medarbejdere med vidt forskellige fagligheder. Målet er at CSR skal være integreret i hele organisationen. Det betyder, at både medarbejdere og RGS 90’ interessenter bliver taget med på råd. Det er vigtigt, at det er en åben proces, hvor alle har mulighed for at byde ind, også selvom man ikke lige sidder i CSR-arbejdsgruppen.