28.04.2015  |  Klima, miljø og energi

Sønderborg har installeret solceller for 23 millioner

Sønderborg kommune har installeret solceller på 41 kommunale bygninger med den lokale solcellevirksomhed AT Solar som leverandør.

Med nye solceller for 23 millioner kroner har Sønderborg Kommune haft gang i den helt store energirenovering. På bare fem måneder har kommunen fået installeret solceller på 41 kommunale bygninger. Det skriver Sønderborg Kommune på sin hjemmeside. 

Læs også: NATO på grønt kursus i Sønderborg

Og gennemførelsen af solcelleprojektet glæder Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

”Jeg er vældig godt tilpas med, at Sønderborg Kommune med dette projekt understreger, at vi er frontløbere i ProjectZero-visionen om, at Sønderborg skal være Europas første CO2-neutrale område i 2029. Det er vigtigt, at vi fylder visionen med konkret handling og tager reelt ansvar”, siger Frode Sørensen.

Ifølge beregninger vil de 41 anlæg give Sønderborg Kommune en besparelse på 710 tons CO2 om året, hvilket svarer til 1,6 MWh om året.

Energien fra solcellerne indgår i det overordnede energinet, så overskud fra solrige dage sælges til nettet, mens der må betales på gråvejrsdage.

Læs også: EU udpeger Region Midtjylland til region for grøn omstilling

Solcelleprojektet har udelukkende involveret lokale firmaer, og det er AT Solar, der har leveret solcelleanlæggene.

Sønderborg Kommune var den kommune i landet, der fik tilladelse til at installere flest solcelleanlæg, da Energinet i marts 2014 frigav en kvote på 20 MW.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere