22.12.2016  |  Medarbejder

Samsung ændrer leverandørpolitik efter slaverianklage

Elektronikgiganten Samsung har afbrudt samarbejdet med en leverandør i Malaysia pga. problemer med arbejdsforholdene. For at forebygge lignende sager, har virksomheden udarbejdet et nyt kodeks på området.

En anklage om slaveri i forsyningskæden er ikke nem for en verdenskendt virksomhed at sidde overhørig, uanset branche. Derfor har forbrugerelektronikgiganten Samsung da også reageret hurtigt, efter at selskabet i The Guardian i sidste måned blev anklaget for at have slavelignende forhold for migrantarbejdere på en af sine fabrikker i Malaysia.

Læs også: Amnesty: Børnearbejde udbredt i elektronikforsyningskæder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den britiske avis besøgte tidligere på året et antal sites, hvor Samsung sammen med konkurrenten Panasonic får produceret diverse apparater, og kontrollerne rejste adskillige spørgsmål omkring arbejdernes betingelser omkring både fysiske forhold, arbejdstimer og løn.

Ifølge The Guardian var de nepalesiske arbejdere bl.a. blevet bedraget omkring løn, havde fået konfiskeret deres pas og været tvunget til at arbejde op til 14 timer ad gangen uden ordentlige pauser eller toiletmuligheder for at kompensere for ansættelsesgebyrer op i nærheden af 10.000 kr.

På baggrund af undersøgelsen har Samsung nu meldt ud, at selskabet har afbrudt samarbejdet med en af de anklagede leverandører, mens de øvrige bliver undersøgt yderligere.

Derudover har den sydkoreanske koncern også introduceret et nyt kodeks, Samsung Migrant Worker Guidelines, der er udviklet i samarbejde med NGO’en Business for Social Responsibility (BSR) og i tråd med den såkaldte Electronic Industry Code of Conduct for at beskytte menneskerettighederne. Kodekset vil med øjeblikkelig effekt blive ”strengt indført og implementeret” på tværs af Samsungs globale forretning og selskabets leverandører.

Formålet med de nye guidelines er ”at udrydde alt eksisterende eller potentielt tvungent eller presset arbejde, slavearbejde eller human trafficking af migrantarbejdere hos enten Samsung eller vores leverandører”, som det hedder i udmeldingen.

Læs også: Lego: Virksomheder skal bidrage til beskyttelse af børns rettigheder

Af retningslinjerne fremgår det også, at både Samsung selv og virksomhedens leverandører skal overholde al lokal arbejdstagerlovgivning, såvel som Samsungs Code of Conduct og Samsungs Supplier Code of Conduct, ligesom alle parter skal afstå fra aktiviteter, der kan påvirker arbejdernes rettigheder. Samsung vil håndtere og supervise leverandører og kontraktvirksomheder gennem jævnlige on-site kontrolbesøg, monitorering og træningsforløb.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere