07.01.2020  |  Samfund

Scandinavian Growth Creators skal skabe vækst og beskæftigelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvordan skaber man vækst og beskæftigelse i nystartede virksomheder og mikrovirksomheder i Skandinavien? Det spørgsmål skal projektet Scandinavian Growth Creators hjælpe med at finde svaret på.

Men et af svarene ligger allerede fast, for det skal blandt andet ske ved at udvikle de skandinaviske studerendes kompetencer i at arbejde innovativt og entreprenørielt, så de kan indgå som innovativ ressourcer i de skandinaviske mikrovirksomheder.

Målet er at 1.050 studerende og 225 virksomheder skal deltage i projektet, og at der i projektperioden bliver skabt 42 nye jobs.

Baggrund – mikrovirksomhederne er pressede

Fremtiden efterspørger innovation og de skandinaviske virksomheder oplever et hårdt pres i forhold til at effektivisere og styrke konkurrenceevnen. De har derfor et stort fokus på, og efterspørgsel efter, medarbejdere med innovative kompetencer.

Særligt små og nystartede virksomheder har udfordringer i forhold til udvikling og innovation. De er ofte kendetegnede ved at have begrænsede ressourcer, både økonomisk og vidensmæssigt, og har ikke tradition for eller erfaring med at samarbejde med vidensinstitutioner.

Samtidig har mikrovirksomhederne ofte svært ved at rekruttere arbejdskraft, fordi højtuddannede sjældent ser de virksomheder som en oplagt karrierevej, men har fokus rettet mod større virksomheder. Problemet forstærkes yderligere i en situation, som den nuværende, hvor der er begyndende mangel på arbejdskraft.

Derfor skal Scandinavian Growth Creators både hjælpe med at øge antallet af virksomheder, der får tilført kompetencer inden for forretningsudvikling og øge antallet af virksomheder, der får direkte input til implementering af innovations- og forretningsudviklingsprocesser.

Vi skal gå over grænsen for ikke at miste vores skandinaviske konkurrenceevne

Erik Løvgren Brejner, leder af erhvervskontakt, entreprenørskab og studentervæksthus på VIA University College, glæder sig til at arbejdet med Scandinavian Growth Creators og til at blive en del af det fælles-skandinaviske projekt:

”Vi skal arbejde for at de små og nystartede virksomheder skal kunne virke og vokse på en inkluderende og bæredygtig måde i Skandinavien og vi skal hjælpe dem med at udvikle nye idéer, produkter og tjenester så de kan udvikle og skærpe deres konkurrenceevne”, siger Erik Løvgren Brejner og fortsætter:

”Lidt forenklet sagt, skal vi gå over – de skandinaviske - grænser for ikke at miste vores konkurrenceevne. Og der får vi brug for at aktiverer vores dygtige studerende, så de kommer ud i virksomhederne og bruge deres innovative og entreprenørielle værktøjer, så de kan indgå som innovativ ressourcer i de skandinaviske mikrovirksomheder. For målgrupperne for projektet er både små og nystartede virksomheder i Öresund-Kattegat-Skagerrak regionen og studerende fra de videregående uddannelser”.

Scandinavian Growth Creators er et tre-årigt projekt -  det strækker sig over perioden den 1. september 2019 til 31. august 2022

Partnere

VIA University College er Lead-partner på projektet.

De øvrige partnere er:

Erhvervsakademi Dania (Danmark), Erhvervsakademi MidtVest (Danmark), AAU Innovation, Aalborg Universitet (Danmark),

CLL Campus Varberg (Sverige), Drivhuset (Sverige), Chalmers Universitet (Sverige) og Connect Väst (Sverige)

Bevillingsgiver

Bevillingsgiver til Scandinavian Growth Creators er programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Union.Bevillingen er på: 1.170.559 Euro.

Projektet hører til under Interreg Öresund-Kattegat-Skagerraks indsatsområdet: Beskæftigelse.

Mere fra VIA University College

VIA University College

www.via.dk

  • 87 55 05 07
  • Birk Centerpark 4, 7400 Herning

Danmarks største professionshøjskole VIA University College uddanner blandt andet fremtidens ingeniører, designere, lærere, pædagoger og sygeplejersker. Vi har over 40 videregående uddannelser på otte campusser i Region MidtjyllandGennem forskning og udvikling sikrer vi høj kvalitet og ny viden i vores uddannelser - og i det danske samfund. VIA samarbejder tæt med offentlige og private v…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere