14.04.2016 | Klima, miljø og energi
Selv sækken betyder noget
Indhold fra partner Hvad er dette?
For allerførste gang laver Coop en kampagnevare, hvor en del af overskuddet går til Røde Kors. Der er tale om en særlig Smid Tøjet-kampagnesæk, som viser, hvor stor en forskel en given tøjdonation gør.
Antallet af sække fyldt med tøj, der havner i Røde Kors’ og Coops butikker, containere og tøjbure samt på danske arbejdspladser og skoler, bugner i disse uger. Som noget nyt i forbindelse med Smid Tøjet Danmark har Coop udviklet en helt ny vare i form af en kampagnesæk med print, der viser, hvor stor forskel en given tøjdonation gør. Ud over at støtte den gode sag får kunderne en viden om, hvor meget deres brugte tøj bidrager med, efterhånden som sækken fyldes op.
Det er allerførste gang, at vi laver en helt ny kampagnevare til velgørenhed, så vi er selv ret spændte på salget. Med printet på plastiksækken forsøger vi at gøre det meget konkret, hvor meget det tøj, man donerer, hjælper. Vi håber, vores kunder synes, at det er sjovt og anderledes og tager godt imod det, siger Niels Karstensen, HR-direktør i Coop.
Hos TV 2 er underholdningschef Gitte Madsen begejstret for ideen.
I partnerskab kan Røde Kors, Coop og TV 2 gøre noget særligt, som vi hver især ikke kan alene. Vi har skabt en ny nødhjælpsvaluta: Brugt tøj - og i naturlig forlængelse heraf giver Smid Tøjet-sækken danskerne en mulighed for at gå all-in ved at smide tøjet i en sæk, der tilfører lidt ekstra værdi til hjælpearbejdet.
En rulle med 10 Smid Tøjet-plastiksække koster 20 kroner. Heraf går 2 kr. pr. solgte rulle ubeskåret til Røde Kors, som sælger tøjet videre. Fortjenesten af tøjindsamlingen går til mennesker, der har brug for hjælp både herhjemme og i udlandet.
Kampagnesækken kan fra 11. april købes i alle Coops butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, LokalBrugsen, Irma, og fakta. Den er produceret i et begrænset oplag.
Fakta:
- Smid Tøjet Danmark er landets største tøjindsamling. Fra 11.-23. april inviterer Coop, Røde Kors og TV 2 alle danskere til at tømme skabe og skuffer og donere deres brugte tøj til mennesker i nød
- Smid Tøjet Danmark kulminerer i et live gallashow i Glassalen i Tivoli, som bliver vist på TV 2 lørdag 23. april.
- Læs mere på smidtøjet.dk
Klima, miljø og energi

Ny klimaberegner har fået over 200.000 danskere til at tjekke deres klimaaftryk på mobilen
Siden Coop i juni lancerede en klimaberegner i deres app har mere end 200.000 danskere landet over været på mobilen for at undersøge, hvordan deres dagligvareindkøb belaster miljøet. Det tyder på, at der er et stort behov for mere gennemskuelighed og hjælp til at træffe klimavenlige valg hos forbrugerne, mener Coop.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Coop lancerer personlig klimaberegner
Som den første dagligvarekoncern i Danmark giver Coop nu kunderne mulighed for at følge deres eget klimaaftryk fra de varer, de køber.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Coop tester varetransport med tog
Coop flytter nu transport af udvalgt frugt og grønt fra lastbiler over på tog. Det sker i en test, med en væsentlig klimabesparelse i sigte, hvor en række varer fra Spanien nu skal transporteres mere klimavenligt.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

FDB Møbler klar med første Svane-mærkede møbel
Målet er at være Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed. Som den første har den ikoniske stol, J46 i EG, fået det fælles nordiske miljømærke Svanen. Næste skridt bliver en hel serie fra Børge Mogensen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Kender du din mads klimaaftryk?
Forbrugerne kan nu holde øje med deres personlige klimaregnskab i Coops app. Thomas Roland, der er CSR-chef i Coop, har været med til at udvikle funktionen. Han forklarer, hvorfor et tal i appen pludselig kan blive interessant at følge.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Vi kan proppe os med Ø-mærket frugt og grønt – lige lidt hjælper det
Det er næsten umuligt at få danskerne til at købe dobbelt så meget økologi. Det er derimod eksporten, vi skal satse på, hvis regeringens mål om en fordobling af økologi inden 2030 skal nås, skriver Thomas Roland, CSR-chef i Coop.
Indhold fra partner