29.09.2021 | Strategi & ledelse
Happy Hour i Kvickly og SuperBrugsen skal sætte fokus på madspild
Indhold fra partner Hvad er dette?
29. september er international Madspildsdag. Det fejrer Kvickly og SuperBrugsen med Happy Hour, hvor alle madvarer med kort holdbarhed sættes ned til halv pris. Festen starter kl. 19 i alle 342 butikker.
Det har intet med alkohol at gøre, når Kvickly og SuperBrugsen onsdag den 29. september inviterer til Happy Hour landet over. Det handler derimod om bekæmpelse af madspild.
kl. 19.00 og frem til lukketid sættes alle madvarer med kort holdbarhed ned med yderligere 50%. Varerne vil bære et gult klistermærke, så de er nemme at gå på jagt efter i butikkerne.
Kædedirektør i Kvickly, Torben B. Andersen, uddyber:
"For mange af vores kunder er det en helt naturlig del af indkøbsturen lige at kigge forbi ’Red maden’-køleren. Med Happy Hour vil vi gerne gøre det ekstra attraktivt at lægge madvarer med kort holdbarhed i kurven. Og vi håber da også, at vi med Happy Hour får skabt et par nye madspildsentusiaster, så vi i fremtiden helt kan undgå madspild". Torben B. Andersen siger samtidig, at mange af varerne kan fryses ned, hvis man ikke kan nå at få dem spist inden udløbsdato.
I dag udgør madspild 1,2% af Coops samlede omsætning. Målsætningen er, at der i 2025 ikke går noget mad til spilde i Coop. Det forventer både Coop og kunderne, forklarer SuperBrugsens kædedirektør, Jesper Gottschalck Bjerring:
"Madspild scorer højt, når vi spørger forbrugerne, hvilke udfordringer dagligvarehandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Og vi er enige. Det giver ingen mening at smide mad ud - hverken klimamæssigt eller økonomisk. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde nye måder at minimere madspild, og nu forsøger vi os altså med Happy Hour og endnu lavere priser", siger Jesper Gottschalck Bjerring.
Ovenpå Happy Hour vil Coop indsamle erfaringer fra aftenen. Happy Hour er således både en fest, men også en test af konceptet.
Om Happy Hour i Kvickly og SuperBrugsen
- Alle nedsatte fødevarer med kort holdbarhed sættes yderligere ned med 50% fra kl. 19 og til butikken lukker.
- Rabatten fratrækkes manuelt ved kassen. Det er ikke muligt at få rabatten, hvis man betaler med Scan&Betal i Coop appen.
Fakta om danskernes madspild
- De fleste smider jævnligt mad ud. Kun 16 procent svarer i en undersøgelse fra sommeren 2021, at de aldrig smider mad ud (Coop Analyse, juni 2021)
- Det er særligt brød og grøntsager, der ender i skraldespanden, men også madrester fra tidligere måltider, pålæg og frugt ryger ofte ud (Coop Analyse, juni 2021)
Se undersøgelsen her
Coops arbejde med madspild
- Flere end 400 af Coops butikker samarbejder med madspildstjenesten TooGoodToGo, så kunder i hele landet kan købe ”lykkeposer” med gode fødevarer, der er tæt på udløbsdato.
- Coops distributionscentre samarbejder med Fødevarebanken, som bringer mad, der ellers ville være gået til spilde, ud til f.eks. herberger og væresteder.
- 245 af Coops butikker donerer mad til Stop Spild Lokalt op til jul og nytår. Det bliver til i alt 200 tons mad hvert år.
- ’Red maden’-kølere har siden 2013 været fast inventar i alle Coops butikker - samme år som Coops madspildsmanifest blev lanceret.
- Coop er med i den frivillige aftale om reduktion af madspild ’Danmark mod Madspild’.
- På klimagladmad.dk giver Coop gode råd til, hvordan madspild mindskes og opskrifter på klimavenlig mad.
Klima, miljø og energi

Coop har reduceret sin CO2-udledning med 32%
En grøn omstilling med solceller, varmepumper, LED-lys, el-varebiler og mange andre tiltag har resulteret i en reduktion af Coops egen udledning på 32% siden 2018.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Kender du din mads klimaaftryk?
Forbrugerne kan nu holde øje med deres personlige klimaregnskab i Coops app. Thomas Roland, der er CSR-chef i Coop, har været med til at udvikle funktionen. Han forklarer, hvorfor et tal i appen pludselig kan blive interessant at følge.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny klimaberegner har fået over 200.000 danskere til at tjekke deres klimaaftryk på mobilen
Siden Coop i juni lancerede en klimaberegner i deres app har mere end 200.000 danskere landet over været på mobilen for at undersøge, hvordan deres dagligvareindkøb belaster miljøet. Det tyder på, at der er et stort behov for mere gennemskuelighed og hjælp til at træffe klimavenlige valg hos forbrugerne, mener Coop.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Coop lancerer personlig klimaberegner
Som den første dagligvarekoncern i Danmark giver Coop nu kunderne mulighed for at følge deres eget klimaaftryk fra de varer, de køber.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Coop tester varetransport med tog
Coop flytter nu transport af udvalgt frugt og grønt fra lastbiler over på tog. Det sker i en test, med en væsentlig klimabesparelse i sigte, hvor en række varer fra Spanien nu skal transporteres mere klimavenligt.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

FDB Møbler klar med første Svane-mærkede møbel
Målet er at være Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed. Som den første har den ikoniske stol, J46 i EG, fået det fælles nordiske miljømærke Svanen. Næste skridt bliver en hel serie fra Børge Mogensen.
Indhold fra partner