06.12.2018  |  Samfund

Servicesektoren kan noget særligt

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny analyse fra DI viser, at servicesektoren er særlig god til at hjælpe svage og udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Mange af de arbejdsopgaver, der er på vores vaskerier, gør det muligt at ansætte personer uden uddannelse.

Helt konkret har 46.000 ud af de 223.000 medarbejdere i servicesektoren været på en form for offentlig støtte, ifølge DI's analyse. Og det er et billede, som vi kan genkende på vores vaskerier. Som en virksomhed i vækst er vi dybt afhængige af at kunne rekruttere arbejdskraft. På tværs af hele DFD har vi derfor etableret et tæt og aktivt samarbejde med landets jobcentre, og vi indgår ofte i dialog om, hvordan et godt samarbejde mellem virksomheder og jobcentre kan foregå. En gruppe mennesker, som vi bl.a. ansætter, er flygtninge og indvandrer. Faktisk er der hele 57 forskellige nationaliteter i DFD, og den mangfoldighed oplever vi som en styrke. 

Pernille Kiær er udviklingschef i DFD, og hun beskriver det således:

”Vi oplever faktisk, at genvinsten går to veje. De personer, vi ansætter, er meget loyale og stabile, fordi de har fået en chance på arbejdsmarkedet hos os. Det at have et arbejde og tjene sine egne penge, at føle sig værdsat og nyttig, er en stor motivationsfaktor for de fleste. Derudover oplever vi en enorm stolthed blandt de øvrige medarbejdere over at arbejde i en virksomhed, der gør en forskel i lokalsamfundet.”

Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
Vores samarbejde med jobcentrene er bl.a. et led i vores stillingtagen til og arbejde med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er et område, hvor vi kan udvise ansvar ved at løse nogle af de lokale problemstillinger i de områder, hvor vi befinder os. Samtidig er det også med til at løse de udfordringer, som vi står over for i vores rekrutteringsarbejde. Mange af arbejdsopgaver på vaskerierne gør det muligt at ansætte ufaglærte personer. På den måde kan vi hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i et godt og anstændigt job hos os. Praktikforløb og løntilskudsforløb gennem jobcentrene er en god måde, for os og for de potentielle medarbejdere, at se hinanden an på. Derfor er verdensmål nr. 8: Anstændige Jobs og Økonomisk Vækst særligt vigtig for os.

Eksempler på konkrete tiltag i relation til Verdensmål 8:
 

  • Ugentlige tavlemøder, hvor ideer fra vores medarbejdere drøftes. De gode ideer bliver ofte implementeret i vores drift. Det giver – udover procesoptimeringer og lignende – engagerede og stolte medarbejdere.
  • Samarbejde mellem DFD, Bydelsmødrene og Frederiksberg Kommune: ”Kvinder i job”. Da mange indvandrerkvinder står uden for arbejdsmarkedet, har DFD sammen med Bydelsmødrene og Frederiksberg Kommune startet projektet ”Kvinder i job”. Projektet er et særligt forløb, der indledes med seks ugers undervisning og virksomhedsbesøg. Herefter begynder indvandrerkvinderne i 13 ugers praktik. Til slut er der en uge med opsamling og evaluering. DFD stiller lokaler til rådighed på arbejdspladsen, deltager i udvalgte undervisningsgange og tager nogle af indvandrerkvinderne i virk-somhedspraktik med henblik på ordinær ansættelse efterfølgende.

Fem gode råd
Pernille Kiær har for nyligt delt fem gode råd til arbejdet med at ansætte personer på kanten af arbejdsmarkedet. De råd kan du læse her.

For yderligere spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig på info@dfd.dk.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: det inkluderende arbejdsmarked

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere