01.10.2020 | Menneskerettigheder
Sexisme-debatten spreder sig i C25
Den seneste tids sexisme-debat i mediebranchen er nu begyndt at sprede sig til andre brancher. »Jeg tror desværre ikke, at der findes nogen arbejdspladser, der kan sige sig fri for, at den slags er foregået«, siger Tanja Frederiksen, kommunikationschef i Tryg.
På baggrund af den florerende debat om sexisme og sexchikane har Finans foretaget en rundspørge iblandt Danmarks børsnoterede eliteselskaber. I mindst 13 af de 25 adspurgte virksomheder har der været sager om sexisme eller sexchikane indenfor de seneste fem år.
Otte ud af de adspurgte virksomheder har sat øget fokus på emnet som f.eks. A.P. Møller-Mærsks direketør Søren Skou, der for nyligt sendte en e-mail ud til samtlige medarbejdere og opfordrede alle til at indberette enhver krænkende adfærd på arbejdspladsen. Det samme har gjort sig gældende i Pandora, Tryg og Chr. Hansen.
Læs også: Sådan håndterer du sexchikane
Alle virksomheder i undersøgelsen svarer, at de har en politik på området. Mange virksomheder øger fokus på området netop nu, men flere af de adspurgte virksomheder erkender også, at mange sager ikke ser dagens lys.
»Jeg tror desværre ikke, at der findes nogen arbejdspladser, der kan sige sig fri for, at den slags er foregået. Særligt ikke når man som vores virksomhed har eksisteret i omkring 300 år og tæller 4.500 ansatte,« siger Tanja Frederiksen, der er kommunikationschef i Tryg.
Hos Dansk Industri værdsætter man debatten og ser den som en oplagt mulighed for virksomhederne for få emnet taget op, som forhåbentlig kan have en forebyggende effekt på problemet.
Artiklen hos Finans indeholder en oversigt med input fra de enkelte selskaber. Heraf fremgår det, at der er stor forskel på åbenheden om emnet.
- MT
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.