28.11.2017  |  Supply chain

Skønhedsproducenter lancerer ansvarligt skønhedsinitiativ

Med lanceringen af Responsible Beauty Initiative håber fire skønhedsproducenter på at styrke bæredygtigheden i hele skønhedsbranchens forsyningskæde.

Skønhedsbranchen bør styrke sin forsyningskæde ved at fremskynde forbedringer af de etiske, sociale og miljømæssige præstationer.

Sådan lyder anbefalingen fra de øverste chefer fra Clarins, Coty, Groupe Rocher og L'Oréal, der i samarbejde med producenterne af en platform for CSR-vurdering af globale forsyningskæder, EcoVadis, har lanceret initiativet 'Responsible Beauty Initiative (RBI)’.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Formålet med initiativet er at bringe den globale skønhedsindustri sammen for i en fælles indsats at styrke bæredygtige metoder samt at forbedre både det miljømæssige og sociale fodaftryk.

Derudover skal virksomheder på tværs af branchen blive bedre til at dele processer med hinanden og gøre brug af fælles værktøjer til at skabe effektivitet og fordele for leverandører.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chains

Vil inddrage leverandører
Skønhedsinitiativet RBI er bygget på en CSR-platform, der drives af virksomheden EcoVadis, og kan bruges til leverandørbedømmelse og interaktion.

Platformen giver mulighed for at inddrage leverandører via en uafhængig ekspert og tilbyder samtidig benchmarks af leverandørernes CSR-præstationer på tværs af fire temaer: miljø, socialitet, etik og forsyningskæde.

Vurderingerne er baseret på en metode, der analyserer og dokumenter input fra interessenter samt internationale standarder som Global Reporting Index (GRI), ISO 26000 og Global Compact-principperne.

Læs også: The Body Shop-salg kan være vendepunkt for ansvarlig forretning

Med Responsible Beauty Initiative vil de stiftende medlemmer også forsøge at tage fat på muligheder og udfordringer i skønhedsindustriens globale forsyningskæder og samtidig sigte mod at skabe en løbende forbedring af bæredygtigheden.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere