30.09.2022 | Samfund
Skal du være DAPP-ambassadør?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Dansk Erhverv har nu officielt startet implementeringsperioden for det nye Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).
Formålet med projektet er at skabe 50.000 arbejdspladser ved at fremme iværksætteri og understøtte eksisterende arbejdspladser gennem udvidelse af værdi- og produktionskæder. Målgruppen er uddannede, arbejdsløse unge. Det sker i partnerskab med organisationerne PlanBørnefonden, GAME og Mellemfolkeligt Samvirke i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, U-landssekretariatet og lokale partnere. Det ventes at flere end 100.000 unge kvinder og mænd vil tilegne sig nye færdigheder og bedre adgang til arbejdsmarkedet.
Projektet skal skabe 50.000 arbejdspladser gennem fremme af iværksætteri og understøttelse af eksisterende arbejdspladser gennem udvidelse af værdi- og produktionskæder. Målgruppen er uddannede, arbejdsløse unge.
Dansk Erhverv søger iværksættere, eksperter og ildsjæle, der ønsker at være en del af et Ambassadørkorps for Entreprenørskab i MENA-regionen, til at skabe og understøtte arbejdspladser, i samarbejde med lokale partnere.
Som en del af Dansk Erhvervs ambassadørkorps i entreprenørskab, vil du blive inviteret til at deltage på kortere ophold i program-landene, hvor du giver dine kompetencer videre til unge i Mellemøsten i form af sparring og deltagelse i innovationsprogrammer. Samtidig er det en unik mulighed for at prospektere nye, uberørte markeder og potentielle underleverandører. Transport, kost og logi dækkes af Dansk Erhverv.
”MENA-regionens unge besidder en skabertrang som kun kan sammenlignes med den vi ser i Danmark. Desværre oplever vi, at der er mange ambitiøse unge, som grundet bureaukrati og manglende infrastrukur, ikke får muligheden for at starte deres entreprenørdrømme.” siger Lucas Højbjerg, politisk konsulent og DAPP-projektleder.
Et særligt fokus på kvindelige iværksættere
Ønsket for Dansk Erhverv er, at vi i samarbejde med vores medlemmer skal guide MENA’s entreprenante unge i, hvordan man går fra tanke til handling, udvikler sin ide til en succesfuld virksomhed, ved at klæde dem på med de nødvendige værktøjer, kompetencer og adgang til finansiering.
Særligt vil der være fokus på at engagere kvindelige iværksættere og jobtagere, da kvinderne står overfor den største udfordring i MENA – at deltage i civilsamfundet og arbejdsmarkedet på lige fod med mænd.
“Det er et imperativ at vi, et land med så mange dygtige kvindelige og mandlige iværksættere, hjælper til at udbrede ideen om skabelsen af egne virksomheder og derigennem jobs til de lande, der ikke har samme udgangspunkt. Samtidig baner det vejen for en progressiv politik og et arsenal af uudnyttet arbejdskraft” fortsætter Lucas.
Iværksættere og eksperter som er medlem af Dansk Erhverv, har mulighed for at ansøge om at blive en del af ambassadørkorpset. Målgruppen for ambassadørkorpset er iværksættere, der har nogle års erfaring med at drive en virksomhed i vækst, virksomheder, der har erfaring med innovationsprogrammer og dem, der ønsker at deltage som en del af deres CSR-strategi.
Tilmeld dig her
Vil du vide mere om mulighederne for at deltage i ambassadørkorpset eller er du nysgerrig på at vide mere om Dansk Erhvervs engagement i DAPP-programmet, skal du kontakte Lucas Højbjerg, politisk konsulent og DAPP-projektleder, Dansk Erhverv, 22731740, luho@danskerhverv.dk.
Samfund

2030-panelet udgiver første statusrapport for udviklingen inden for Verdensmålene i Danmark
Hvad er 2030-panelet, hvem består det af og hvad viser den første statusrapport for udviklingen inden for Verdensmålene i Danmark?
Indhold fra partner
Kommunikation

CSRD – oftest stillede spørgsmål
Hvilke virksomheder er omfattet af de nye regler om CRSD, og hvornår skal man begynde at afrapportere? Hvilke standarder skal der bruges og er det obligatorisk at bruge en revisor? Alt det og meget mere kan du få svar i denne FAQ, hvor vi stiller skarpt på Corporate Sustainability Reporting Directive, og ikke mindst på, hvad det betyder for dig og din virksomhed. Har du spørgsmål til CSRD, så læs med her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
Ny guide til de nye regler om ligelig kønsrepræsentation i ledelsen
De største virksomheder skal rapportere om måltal for det underrepræsenterede køn i bestyrelsen, politikker og progression. Folketinget vedtog i maj 2022 skærperede regler om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for rapportering herom. Erhvervsstyrelsen har den 6. december offentliggjort en ny vejledning, og nedenfor kan du få overblik.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR, ESG eller CSRD: Hvad betyder forkortelserne?
Min kollega arbejder med CSR. Nogle gange kalder hun det for ESG. For tiden danner hun sig et overblik over ESRS, som virksomheder skal bruge til rapportering jf. CSRD. Udover det sidder hun med CSDDD, som er inspireret af UNGP. Hvis du også har vanskeligt ved at finde rundt i de mange forkortelser, som præger arbejdet med bæredygtighed i disse år, så læs med her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse
SDG Business Accelerator – afrunding af første batch
SDG Business Accelerator er et program for danske SMV’er, som ønsker at styrke de muligheder, som arbejdet med bæredygtighed og verdensmål kan give virksomheden på et relevant eksportmarked. Måske er det noget for din virksomhed?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny emballagelov er stort skridt mod mindre affald og cirkulære emballager
EU-kommissionen har præsenteret et nyt skelsættende forslag med blandt andet reduktions- og genbrugsmål for emballager. Det er en milepæl mod et samfund med mindre affald, mener Dansk Erhverv, der opfordrer til en målrettet indsats for at få det til at lykkedes.
Indhold fra partner