11.01.2017  |  Medarbejder

Skal virksomheder blande sig i overvægtige ansattes sundhed?

En it-virksomhed har lanceret et sundhedstilbud, der rækker ud over arbejdstiden. Er det et fantastisk CSR-tiltag eller en indgriben i privatlivet?

Virksomheder har efterhånden længe beskæftiget sig med sundhed og trivsel blandt medarbejderne, og de sidste par år har den indsats bevæget sig fra arbejdstiden ud i privatlivet. Sidste år begyndte Dong Energy således at gå op i de ansattes nattesøvn, og nu er turen kommet til it-distributøren Atea.

Læs også: Når CSR rækker uden for arbejdstiden

Atea er fra det nye år nemlig begyndt at tilbyde de ansatte et såkaldt energitjek, skriver Computerworld.

Tjekket består af personlige samtaler og fysiske målinger af alt fra vægt til blodtryk og blodsukker. Formålet med undersøgelsen er, ifølge Atea, at der gennem sundhedsstyrkende tiltag skal skabes en arbejdsplads, hvor de ansatte har mere energi og større arbejdsglæde.

Men er det arbejdsgiverens ansvar at gå op i medarbejdernes sundhed efter fyraften? Computerworld har talt med Ateas HR-direktør, Annette Otto, og i den forbindelse rejst spørgsmålet, om det ikke er at blande sig i privatlivet, når Atea som arbejdsgiver går op i de ansattes sundhed.

Folk kan selv definere og tilpasse
"Det er ikke noget, som vi hører særligt ofte. Men for at undgå den debat forsøger vi at undgå at tale om 'sundhed'. I stedet vælger vi at fokusere på, at det er tilbud, hvor du får hjælp til at øge din energi”, siger Anette Otto til Computerworld. Hun uddbyber:  

”Jeg tror, at folk definerer sundhed forskelligt, men jeg tror også, at alle folk gerne vil have hjælp til at få mere energi både i fritiden og på arbejdet. Vi tilbyder inspiration både inden for kosten, træning og mindsettet. Så kan den enkelte selv tilpasse det til sin hverdag".

HR-direktøren fortæller endvidere, at selvom tilbuddet kommer fra toppen, er hendes opfattelse ikke, at medarbejderne ser det som en skjult ordre.

Læs også: Arbejdsmiljøregler giver administrative kvaler for små virksomheder

Indtil videre har 600 ud af Ateas 1.500 ansatte valgt at deltage i tjekket. Undersøgelsen har blandt andet vist, at cirka halvdelen af virksomhedens mandlige ansatte er moderat eller svært overvægtige, mens det samme gælder for knap 40 procent af kvinderne.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere