13.01.2018  |  Kommunikation

Skorsten bliver til Genbrugscenter

Indhold fra partner Hvad er dette?

De seneste måneder er farven skiftet fra hvid til grå i takt med, at Amagerværkets 147 meter høje skorsten er blevet renset for maling. Og om cirka 14 dage begynder nedrivningen.

Under normale omstændigheder ville de 5000 ton beton, skorstenen består af, blive brugt til vejfyld.

Men denne gang skal betonen blandt andet bruges til at bygge den 192 meter lange ringmur om Sydhavn Genbrugscenter.

"Det betyder jo, at vi sparer naturlige ressourcer, og at der ikke skal støbes ny beton," fortæller projektleder Theis Rasmussen.

"Men det unikke er, at vi anvender genbrugsbetonen i aggressiv miljøklasse. Det vil sige, at den udsættes for salt og frost - det er ikke sket før i Danmark."

Men det er ikke det eneste, der gør projektet specielt.

Hovedingredienserne i beton er sand, vand, cement og stentilslag, som udgør 40-45 procent.

Og som reglerne er i dag, må man højst genbruge 20 procent af tilslagsmaterialet i betonen. Men fra Amagerværkets skorsten bliver 100 procent af stentilslaget genanvendt i Sydhavnen.

Specialdesignet beton
Når skorstenen er revet ned, og betonen er knust, køres fraktionerne ud til Sydhavnen, hvor den nye beton bliver specialdesignet til genbrugscenteret. Og også her er der meget at spare – både økonomisk og miljømæssigt.

"I stedet for at købe en hyldevare, måler vi, hvor meget cement vi har brug for til den her specifikke beton. Og her forventer vi at opnå en besparelse," fortæller Theis Rasmussen.

Mere fra ARC – I/S Amager Ressourcecenter

ARC – I/S Amager Ressourcecenter

www.a-r-c.dk/

  • arc@a-r-c.dk
  • +45 3268 9300
  • Vindmøllevej 6, 2300 København S

ARCs vision er at bidrage til et bedre miljø og klima til kommende generationer.Vi forvalter affaldets ressourcer, sådan at vi giver materialer, el og fjernvarme tilbage til borgerne og byen.ARC arbejder både for genanvendelse af affaldets ressourcer og energiudnyttelse af affaldet. Vi skal bruge affaldet der, hvor det giver bedst mening i et miljø- og økonomisk perspektiv.Vores genbrugspladser er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere