Slut med buræg i Yankie Bar

Klar strategi i chokoladevirksomheden Toms Group gjorde det nemt at rette ind efter ønske fra Dyrenes Beskyttelse og stoppe for brugen af æg fra burhøns.

Fremover vil Toms Group udelukkende bruge æggehvider fra fritgående høns i chokaloadebar..

06.05.2013

CSR.dk

Dyrenes Beskyttelse med direktør Britta Riis i spidsen er blevet mere udfarende i forhold til producenterne. Foto: PR.

Dyrenes Beskyttelse er imponeret over hurtig reaktion i chokoladevirksomheden Toms Group. I december henvendte Dyrenes Beskyttelse sig til Toms for at få virksomheden til at stoppe brugen af æggehvider fra burhøns, og allerede nu er beslutningen taget.

Toms vil fremover kun bruge æggehvider fra æg fra fritgående høns i Yankie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Yankie Bar Lakrids.

Læs også: Toms chokoladefabrik lancerer ny strategi

Merudgift på 10-15 procent
CSR-ansvarlig i Toms Lene Hjort Lorenzen siger til Erhvervsmagasinet CSR, at Toms bruger små mængder æg i deres produkter:

”Da vi fik henvendelsen, gik vi straks i gang med at undersøge, hvad det ville betyde at stoppe med at bruge æggehvider fra burhøns, og det viste sig at være temmelig ukompliceret. Jeg regner med, at vi kan iværksætte beslutningen i løbet af et par måneder, og at det kommer til at give os en merudgift på æggehvider, som vi importerer fra England, på 10-15 procent”.

Vores strategi og mission pålægger os hele tiden at forbedre vores forsyningskæde, siger CSR-ansvarlig hos Tom Lene Hjorth Lorenzen..

Den overordnede strategi på plads
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis siger om Toms:

”Det er imponerende flot, at det kan gå så stærkt. Virksomheden har tydeligvis gjort sit forarbejde godt”.

Lene Hjort Lorenzen forklarer, at initiativet passer godt ind i Toms overordnede strategi, som pålægger virksomheden løbende at kigge på miljømæssige og sociale forbedringer.

”Det står i vores mission, at vi konstant skal holde øje med vores forsyningskæde. Og dette projekt er alt andet lige betydeligt nemmere at gå til end vores store arbejde med sporbarhed og standarder for kakaobønner”, siger Lene Hjort Lorenzen.

Vil være mere udfarende
Dyrenes Beskyttelse har skelet til England og til dyreværnsorganisationernes dér:

Æggehviden i Ynkie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Lakrids Bar vil fremover komme fra æg fra fritgående høns..

"Vi har justeret vores strategi og vil lige som dyreværnsorganisationerne i England fremover være mere udfarende og prøve at påvirke detailhandelen og producenterne”, siger direktør Britta Riis.

Det seneste eksempel fra England er, at dyreværnsorganisationer fik McDonals til at skifte over til mere bæredygtigt svinekød.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

19.03.2025Slow A/S

Sponseret

Slow overtager African Coffee Roasters fra Coop amba og IFU – En ny æra for bæredygtig kaffe

13.03.2025Fristads Kansas

Sponseret

Resultatdrevet transformation: Første miljøvaredeklaration for tøj leverer markante besparelser

10.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Elektrikerne har akut behov for regeringens nye uddannelsesmillioner

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online