10.01.2018  |  Supply chain

Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når 45.000 dagligt spisende sætter tænderne i æggeretter i Fazer Food Services’ kantiner landet over, kan de med god samvittighed spise løs. I stedet for at overgå til skrabe- eller frilandsæg har kantineleverandøren nu kun økologiske æg på menuen.

Omlægningen sker som svar på en stigende efterspørgsel på bæredygtig mad fra kunderne. Det har været undervejs i flere år, men nu er det lykkedes kantineleverandøren at få en økologisk æggeaftale i hus, og det glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

- Kunderne forventer, at vi har en holdning til den mad, vi serverer. Det handler ikke kun om økologi, men at vi har tænkt hele forsyningskæden ind og dermed også tager højde for velfærden hos de dyr, der forsyner vores kantiner med lækre fødevarer. I 2017 har vi serveret 170 tons æg, og med den store mængde tror vi på, at vi kan gøre en forskel.

Direktøren påpeger samtidig, at hverken han eller medarbejderne hos Fazer Food Services ser sig selv som eksperter i dyrevelfærd, men at kantineleverandøren følger æggeanbefalingerne fra Dyrenes Beskyttelse.

Mindre kød giver mere økologi

Det er ikke kun økologien, der er tænkt ind i beslutningen. Alle æggene er som udgangspunkt danske, men kniber det med at få den danske æggeproduktion til at række, vil Fazer Food Services trække på sine nordiske leverandører.  

- Vi ved altid, hvor æggene kommer fra. Det giver både en høj fødevaresikkerhed og stor gennemsigtighed. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor vores kunder kun skal fokusere på at nyde maden, siger Morten Hammerich og fortsætter.

- Omlægningen til økologiske æg er en naturlig del af den bæredygtige udvikling, vi er i. Selvom økologiske æg er dyrere end både bur-, skrabe- og frilandsæg, kommer kunderne ikke til at mærke prisforskellen. Vi henter besparelserne andre steder. Blandt andet har vi skruet op for de grønne retter og reduceret mængden af kød på buffeten, og det mærkes positivt på bundlinjen. Den gevinst investerer vi i endnu mere bæredygtighed og højere kvalitet.

En glædelig nyhed

Også hos brancheforeningen Danske Advokater mærkes efterspørgslen på mere bæredygtig frokost og mødeforplejning. Det gælder både foreningens ansatte og de ca. 6.000 gæster og kursister, der årligt benytter sig af foreningens kursusfaciliteter i ”Valencia” på Vesterbrogade i København. Danske Advokater har siden 2014 haft Fazer-kokke bag komfuret, så her glæder de sig over nyheden.

- Både økologi og etik i forhold til dyrevelfærd betyder meget for os. Men vi mærker også, at mange af vore gæster i stigende grad netop lægger vægt på dette, når de skal vælge faciliteter til møder, kurser, temadage m.fl. De kigger ikke kun på de fysiske faciliteter. Sammen med Fazer Food Services arbejder vi meget fokuseret på at bevare en høj økologiprocent, så vi kan præsentere gæsterne for et økologisk spisemærke i sølv, siger Søren Egemar Knudsen, administrationschef hos Danske Advokater.

Bæredygtighed vægter højt

Fazer Food Services’ økologiforbrug spænder bredere end æg. Når der steges, hakkes og snittes i kantinerne er det ofte økologiske ingredienser, dagens menu står på. Hvert år tilbereder kantinerne mad af mere end fire 4 tons økologiske råvarer, hvilket svarer til ca. 40 procent af den totale produktion.

- Men vi køber ikke kun økologi for økologiens skyld. Det skal også være bæredygtigt, og så skal smagen naturligvis være i top. Står valget mellem et økologisk æble transporteret fra Chile eller et konventionelt Ingrid-Marie æble fra Danmark, er der ingen tvivl om, hvad vi vil vælge. Vi tager en stor, saftig bid af det danske æble, afslutter Morten Hammerich.

Fazer Food Services beskæftiger 1.000 medarbejdere i 165 kantiner i såvel private virksomheder, kontorhuse, offentlige institutioner som på universiteter landet over. Kantinerne går under navnet Fazer Food & Co og står for god mad, der har det friske og hjemmegjorte som kendetegn.

Mere fra Fazer Food Services A/S

Fazer Food Services A/S

http://www.fazerfoodservices.com/da

Frokosten er vigtig for arbejdsdagen. Den er din personlige energi-optankning, fællesskabets samlingspunkt og firmaets kulturskaber. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor du med ro i maven kan nyde maden. Derfor har vi taget alle de hensyn, der kan tages, til både smag, oplevelse, økologi, bæredygtighed og meget mere.Fazer Food Services A/S en del af den familieejede finske Fazer-koncern…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere