Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

Når 45.000 dagligt spisende sætter tænderne i æggeretter i Fazer Food Services’ kantiner landet over, kan de med god samvittighed spise løs. I stedet for at overgå til skrabe- eller frilandsæg har kantineleverandøren nu kun økologiske æg på menuen.

10.01.2018

CSR.dk

Omlægningen sker som svar på en stigende efterspørgsel på bæredygtig mad fra kunderne. Det har været undervejs i flere år, men nu er det lykkedes kantineleverandøren at få en økologisk æggeaftale i hus, og det glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

- Kunderne forventer, at vi har en holdning til den mad, vi serverer. Det handler ikke kun om økologi, men at vi har tænkt hele forsyningskæden ind og dermed også tager højde for velfærden hos de dyr, der forsyner vores kantiner med lækre fødevarer. I 2017 har vi serveret 170 tons æg, og med den store mængde tror vi på, at vi kan gøre en forskel.

Direktøren påpeger samtidig, at hverken han eller medarbejderne hos Fazer Food Services ser sig selv som eksperter i dyrevelfærd, men at kantineleverandøren følger æggeanbefalingerne fra Dyrenes Beskyttelse.

Mindre kød giver mere økologi

Det er ikke kun økologien, der er tænkt ind i beslutningen. Alle æggene er som udgangspunkt danske, men kniber det med at få den danske æggeproduktion til at række, vil Fazer Food Services trække på sine nordiske leverandører.  

- Vi ved altid, hvor æggene kommer fra. Det giver både en høj fødevaresikkerhed og stor gennemsigtighed. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor vores kunder kun skal fokusere på at nyde maden, siger Morten Hammerich og fortsætter.

- Omlægningen til økologiske æg er en naturlig del af den bæredygtige udvikling, vi er i. Selvom økologiske æg er dyrere end både bur-, skrabe- og frilandsæg, kommer kunderne ikke til at mærke prisforskellen. Vi henter besparelserne andre steder. Blandt andet har vi skruet op for de grønne retter og reduceret mængden af kød på buffeten, og det mærkes positivt på bundlinjen. Den gevinst investerer vi i endnu mere bæredygtighed og højere kvalitet.

En glædelig nyhed

Også hos brancheforeningen Danske Advokater mærkes efterspørgslen på mere bæredygtig frokost og mødeforplejning. Det gælder både foreningens ansatte og de ca. 6.000 gæster og kursister, der årligt benytter sig af foreningens kursusfaciliteter i ”Valencia” på Vesterbrogade i København. Danske Advokater har siden 2014 haft Fazer-kokke bag komfuret, så her glæder de sig over nyheden.

- Både økologi og etik i forhold til dyrevelfærd betyder meget for os. Men vi mærker også, at mange af vore gæster i stigende grad netop lægger vægt på dette, når de skal vælge faciliteter til møder, kurser, temadage m.fl. De kigger ikke kun på de fysiske faciliteter. Sammen med Fazer Food Services arbejder vi meget fokuseret på at bevare en høj økologiprocent, så vi kan præsentere gæsterne for et økologisk spisemærke i sølv, siger Søren Egemar Knudsen, administrationschef hos Danske Advokater.

Bæredygtighed vægter højt

Fazer Food Services’ økologiforbrug spænder bredere end æg. Når der steges, hakkes og snittes i kantinerne er det ofte økologiske ingredienser, dagens menu står på. Hvert år tilbereder kantinerne mad af mere end fire 4 tons økologiske råvarer, hvilket svarer til ca. 40 procent af den totale produktion.

- Men vi køber ikke kun økologi for økologiens skyld. Det skal også være bæredygtigt, og så skal smagen naturligvis være i top. Står valget mellem et økologisk æble transporteret fra Chile eller et konventionelt Ingrid-Marie æble fra Danmark, er der ingen tvivl om, hvad vi vil vælge. Vi tager en stor, saftig bid af det danske æble, afslutter Morten Hammerich.

Fazer Food Services beskæftiger 1.000 medarbejdere i 165 kantiner i såvel private virksomheder, kontorhuse, offentlige institutioner som på universiteter landet over. Kantinerne går under navnet Fazer Food & Co og står for god mad, der har det friske og hjemmegjorte som kendetegn.

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.02.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Bønner fra kaffens versen #4

11.02.2025CSR.dk

3 ud af 4 globale kunder vil ikke betale ekstra for bæredygtig levering

11.02.2025Schneider Electric

Sponseret

Nye muligheder for avanceret beskyttelse – men mulighederne forpligter

10.02.2025Dansk Erhverv

Sponseret

Forbud mod produkter fremstillet ved tvangsarbejde er trådt i kraft

06.02.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Fra mine til gadget: Konfliktmineralernes skjulte pris

03.02.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

”Presset” til genanvendelse … et cirkulært samarbejde

30.01.2025Schneider Electric

Sponseret

Verdens mest bæredygtige virksomhed ser unge faglærte som nøglen til grøn omstilling

30.01.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Fra mine til gadget: Din smartphone er en skattekiste

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart