22.04.2014  |  Strategi & ledelse

Stadig elendige forhold for tekstilarbejderne i Bangladesh

En ny rapport fra DanWatch gør status på arbejdsvilkårene i Bangladeshs tekstilindustri. Forholdene er stadig problematiske, og både fysiske og verbale krænkelser er hverdag for mange arbejdere.

På årsdagen for industri-katastrofen Rana Plaza-kollapset, der dræbte mindst 1.134 tekstilarbejdere og sårede flere end 2.000, dokumenterer DanWatch i ny rapport, at arbejderne fortsat bliver udsat for talrige krænkelser. 

Læs også: Dansk handelsinitiativ skal støtte syersker i Bangladesh

Rapporten 'Tøjets Tragedier' gør status på arbejds- og levevilkår i Bangladeshs tekstilindustri, og konkluderer, at vold, råb, fysiske og verbale overfald på tekstilarbejdere på faldefærdige fabrikker, der har massive problemer med sikkerheden, stadig er en del af hverdagen i Bangladesh. 

En undersøgelse på 80 fabrikker i Bangladesh fra rapporten viser desuden, at 25 procent af arbejderne har oplevet vold og fysisk afstraffelse, og 75 procent har oplevet verbal afstraffelse.

Rapporten bygger på interviews med mere end 30 arbejdere fra 14 fabrikker samt eksperter i Bangladeshs arbejdsmarked og giver et øjebliksbillede af vilkårene for de tekstilarbejdere, der hvert år syr tøj til danske forbrugere for millioner af kroner.

Manglende sikkerhed og lav løn
De nyeste bygningsinspektioner viser desuden, at problemerne med brand- og bygningssikkerhed på tekstilfabrikkerne endnu ikke er løst. 

Læs også: Bangladesh – en ny begyndelse?

Arbejdsugen for en tekstilarbejder er stadig på 56 timer eller mere til en mindsteløn på 370 kroner om måneden, selvom levelønnen i Bangladesh anslås til 653 kroner.

Læs hele rapporten fra DanWatch her.

-TK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere