28.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Startup-virksomhed erstatter engangsprodukter med bæredygtige alternativer

Der er et stort potentiale i at erstatte hverdagsprodukter som f.eks. vatpinden med mere bæredygtige alternativer. Det er virksomheden LastObject et godt eksempel på.

Den danske start-upvirksomhed, LastObject, har fået en flyvende start med deres genanvendelige ørerenser i silikone, der kan bruges op til 1000 gange. Hvis man renser ører omkring tre gange om ugen, så svarer det til, at man skal skifte ørerenser ca. hvert sjette år. Ørerenseren, LastSwab, er virksomhedens første produkt, og er bl.a. valgt fordi vatpinde, som LastSwab erstatter, er et af de produkter, der hyppigst ender i naturen, hvor de kan gøre skade på både natur og dyr.

Det overordnede mål for LastObject er at erstatte gradvist flere engangsplastikprodukter med mere bæredygtige alternativer. Det skriver TechSavvy Media. LastObject startede deres væksteventyr på Kickstarter, hvor de tog pulsen på deres nye ide. Udover at indsamle penge til opstart af produktion, så var det også en måde at teste markedet på, i stedet for at forudproducere en masse vatpinde, som måske ikke kunne afsættes.

Reguleringer kan blive afgørende
LastObject har foreløbig solgt 600.000 vatpinde, så der er stadig lang vej igen i et marked, hvor almindelige vatpinde stiger med 3 procent årligt. De politiske reguleringer af brugen af engangs-plastikkprodukter kommer dog til at have stor indflydelse på potentialet for bæredygtige alternativer.

Herhjemme kommer vi f.eks. til at vinke farvel til en række engangsplastikprodukter, heriblandt vatpinde, ballonpinde, engangsservice og sugerør fra år 2021.

Ifølge virksomheden selv skal man ikke undervurdere de små hverdagsprodukter, som stort set alle bruger. Kommer der først lovkrav om den slags produkter, kan det sætte skub i virksomheder som LastObject, og så kan et lille startup sagtens have stor indflydelse på miljøet.

”Jeg er totalt med på, at det ikke er os, der flytter det hele. Men vi kommer til at gøre en forskel, fordi vi tilbyder et alternativ. Forbrugeres behov og lyst har ændret sig. Jeg er faktisk overrasket over, hvor mange der er villige til at forbedre verden,” siger Isabel Aagaard, medstifter af LastObject.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere