Stor succes i bæredygtig madindsamling på Roskilde Festival

I et betydningsfuldt skridt mod at bekæmpe madspild har sidste års Roskilde Festival oplevet en imponerende bedrift.

Stor succes i bæredygtig madindsamling på Roskilde Festival. Foto: BOXIT

Omkring 20 tons fødevarer, herunder mælk, kød, og brød, er blevet reddet fra spild og kanaliseringen mod genanvendelse. Denne indsats, båret af et dedikeret hold, har bidraget til at reducere festivalens madspild markant.

En gruppe på 80 frivillige gik i aktion tidligt søndag morgen, efter festivalen sluttede, for at redde ubrugt mad fra bodernes skæbne som affald. Selvom 20 tons fødevarer udgør en betydelig mængde, er der i år blevet indsamlet mindre overskudsmad per bod sammenlignet med tidligere år.

Det er mange forskellige fødevarer der kan reddes som eksempelvis pasta, glutenfri kage, sandwichbrød, pitabrød, kød og meget mere.

I løbet af dagen blev seks kølebiler mobiliseret til at indsamle og registrere de forskellige fødevarer, som blev opbevaret i kølecontainere eller frysecontainere, leveret af BOXIT. Disse forsyninger vil blive videregivet til FødevareBanken i de kommende måneder for yderligere distribution.

Rub og Stub, ledet af Irina Bothmann og Maria Abrahamsen, har været drivkraften bag denne indsats. Efter omhyggelig registrering og sikring af fødevarerne har de produceret yderligere 1,6 tons fødevarer, som også vil blive distribueret gennem FødevareBanken.

Irina Bothmann understreger vigtigheden af sporbarhed og sikkerhed i håndteringen af overskudsmaden. Samarbejdet mellem Rub og Stub, FødevareBanken og støtte fra BOXIT har muliggjort en effektiv og bæredygtig håndtering af overskudsmaden.

Maden bliver bearbejdet på ZBC-skolen i Roskilde, hvor den forlænges i holdbarhed gennem forskellige metoder som frysning og tilberedning. Dette samarbejde muliggør, at overskudsmaden kan blive genanvendt og distribueret på en ansvarlig måde.

Salgschefen fra BOXIT, Kim Viggo Ørbæk Jensen, udtrykker glæde over samarbejdet og betydningen af ​​disse initiativer i kampen mod madspild.

Mens mængden af overskudsmad per bod er faldet over årene, erkender Irina Bothmann, at der stadig er udfordringer. Hun bekræfter dog deres engagement i at fortsætte denne indsats på Roskilde Festivalen i fremtiden, da enhver reduktion af madspild er et skridt i den rigtige retning for bæredygtighed og ansvarlig ressourceforvaltning.

15.04.2024BOXIT Container

Sponseret

Værkstedscontainere til fremtidens bygge- og installationsprojekter

21.03.2024BOXIT Container

Sponseret

Stor succes i bæredygtig madindsamling på Roskilde Festival