12.03.2023  |  Samfund

Stor udbredelse af nøgenkalendere i byggeriet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kalendere, der udstiller kvinder som sexobjekter, hænger forsat i mange skurvogne i byggeriet trods flere år med fokus på sexisme og MeToo i resten af samfundet.

Det er udtryk for en tone og kultur, som mange kvinder finder grænseoverskridende. Og det kan skræmme kvinderne væk fra branchen, lyder det fra ekspert. Byggeriets Samfundsansvar sætter med en ny kampagne fokus på byggeriets tone og kultur.
Byggeriet har store rekrutteringsudfordringer og har svært ved at tiltrække kvinder.  Kun 4 pct. af landets håndværkere er kvinder. Byggeriets Samfundsansvar konkluderede i en rapport i 2021, at kvinder har store udfordringer med at føle sig tilpasse i branchen. Derfor tillærer de sig ofte forskellige overlevelsesstrategier for at kunne udføre deres arbejde i byggeriet. I en kampagne sætter Byggeriet Samfundsansvar nu fokus på, hvor udbredte kalendere med letpåklædte eller nøgne kvinder er i det fysiske arbejdsmiljø i byggeriet:  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere