30.09.2016  |  Supply chain

Store, danske tøjfirmaer afviser åbenhed om leverandørkæder

Offentliggjorte lister over leverandører i tekstilbranchen bliver af internationale NGO’er hyldet som det vigtigste middel til bedre forhold i leverandørkæden. Dansk Mode og Tekstil og Bestseller er slet ikke enige.

I Danmark er næsten ingen tøjfirmaer begyndt at offentliggøre leverandørlister. Det gør globale brands som H&M, Levi’s, GAP og VF Corp (som ejer 17 brands, heriblandt NorthFace, Eastpak, Lee, Wrangler og Vans) til gengæld. Det skriver Fashion Forum.

IC Company er på vej med åbne lister, fordi "vi ser en kæmpe værdi i den gennemsigtighed det bibringer, og hvis nogle af vores leverandører ikke lever op til den standard, de skal, så vil vi gerne vide det, så vi sammen kan gøre det bedre,” siger Corporate CSR Manager, Maryam Azmayesh Terp.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Flere global brands giver indsigt i leverandørkæden

Både Dansk Mode og Tekstil og Bestseller forklarer i Fashion Forums artikel, at de derimod mener, at konkurrencehensyn stadig er et vigtigt argument imod de åbne lister, og at en virksomheds CSR-indsats skal vurderes på andre kriterier.

Læs hele artiklen på Fashion Forum

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere