17.10.2017  |  Klima, miljø og energi

STORE MILJØFORDELE VED GENANVENDELSE AF ALUMINIUM

Indhold fra partner Hvad er dette?

Aluminium er verdens mest udbredte metal, der bruges til en lang række formål, og er samtidig et råstof, der er ret miljøbelastende og ressourcekrævende at udvinde. Vestforbrænding indsamler metaller både ved husstandene, på genbrugsstationer og også i mindre mængder i kuber.

Aluminiumsaffald er typisk øl-og sodavandsdåser, alufolie, cykelstel, rammer til bærbare computere m.m. 

Aluminium sorteres fra det øvrige metal (kobber, jern og rustfrit stål) på en metalvirksomhed. Efter en simpel omsmeltning kan aluminium genavendes i nye produkter, f.eks. kan mængden af aluminium fra ca. 500 almindelige sodavands-aludåser blive til et cykelstel.

Det giver ikke kun mindre genanvendelse, hvis aluminium kommes i skraldeposen under køkkenvasken. Når vi kommer aluminiumsdåserne til dagrenovation, og dermed til forbrænding, er det direkte skadeligt for vores ovne, fordi det smelter ved ca. 600 grader, hvilket er betydeligt lavere end forbrændingstemperaturen på ca. 1000 grader.

Derfor vil smeltede aluminiumsrester ’sive’ ned i ovnristene hvor det størkner under ristene og er årsag til dårligere drift og meget vedligeholdelsesarbejde. I undervisningen af skoleelever gør Vestforbrænding meget ud af, at forklare denne sammenhæng, og det er et væsentligt argument for at sortere de brugte aludåser til genanvendelse – udover at det selvfølgelig er godt for miljøet at genanvende.

Der er også store fordele for klimaet at hente ved genanvendelse af aluminium. Ved at genanvende 1 ton aluminium sparer vi miljøet for ca. 10 ton CO2, hvilket er en langt højere CO2-faktor end for andre metaller.

Mere fra Vestforbrænding

Vestforbrænding

http://www.vestfor.dk/

Vestforbrænding gør en forskel. Vi er ikke alene Danmarks største selskab, som håndterer affald.Vi er også en af Europas førende virksomheder inden for genanvendelse og produktion af grøn energi, som fjernvarme og el.Vi skåner miljøet for udledning af så meget CO2, der svarer til, at alle Danmarks benzin- og dieselbiler kører 1.000 km.Vi arbejder med effektivisering, projektering og rådgivning i v…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere