21.09.2022  |  Strategi & ledelse

Store TV 2-produktioner får internationalt bæredygtighedsstempel

I sidste uge modtog ’Vild med dans’ den internationale bæredygtighedscertificering ’Green Film’ – og den kommende tid følger ’Go’morgen Danmark, ’Go’aften Live’ og ’X Factor’ trop.

Sammen med produktionsselskaberne Blu, Mastiff TV og Nordisk Film TV har TV 2 taget et vigtigt skridt på vejen mod grøn tv-produktion. Siden august er flere af de største TV 2-formater, Vild med dans, Go’morgen Danmark og Go’aften Live såvel som X Factor, blevet produceret efter anvisninger fra bæredygtighedscertificeringen Green Film.

I sidste uge modtog Vild med dans som den første af de tre produktioner det grønne certifikat. Vild med dans er den første produktion i Danmark og den første live-produktion i Europa, som får et bæredygtighedsstempel af Green Film.

”TV 2 er den største indkøber af dansk indhold, og derfor har vi selvfølgelig et ansvar. Sammen med vores samarbejdspartnere skal vi finde de bedste løsninger, så vi i fællesskab kan sætte skub i den grønne omstilling på produktionerne. ’Green Film’-certificeringen på vores største produktioner viser, hvor meget vi kan rykke os, når vi ser bæredygtighed som et fælles brancheansvar,” siger Lotte Lindegaard, der er indholdsdirektør hos TV 2.

Gode erfaringer til fremtiden

På produktionerne af ’Vild med dans’, ’Go’morgen Danmark, Go’aften Live, og ’X Factor’ indebærer ’Green Film’-certificeringen blandt andet, at der anvendes LED-lys, hvor det er muligt, at der ikke bruges generatorer, og at så mange materialer som muligt er genbrug.

Alle tre produktioner skal desuden udarbejde en klimarapport, som sendes til godkendelse hos en ekstern certificerings- og inspektionsvirksomhed.

Mads Enemark, som er produktionsleder på ’Vild med dans’, har været glad for processen:

”Vi var hos Mastiff TV selv begyndt at tænke i mere bæredygtige løsninger, men beslutningen om en egentlig bæredygtighedscertificering af Vild med dans betyder, at vi på produktionen har gennemgået og justeret flere ting, og at vi står sammen om at lægge pres på vores samarbejdspartnere for, at de også lever op til de nye standarder. Vores crew får et skub i forhold til at gøre op med vanetænkningen, og den erfaring tager man forhåbentlig med sig på næste produktion,” fortæller han.

Green Film-certificeringen

Green Film er et fælles europæisk redskab udviklet i Italien, som filminstitutter, broadcastere og regionalfonde kan bruge til at understøtte og motivere europæiske produktioner til at producere mere klimavenligt. Alliancen 'Bæredygtig film og TV produktion' har valgt Greenfilm som det bedste værktøj til at guide producenterne til en mere bæredygtig produktion. Håndbogen indeholder et pointsystem til certificering.

Læs mere her

Læs også: Svanemærket kommer først med certificering af en særlig slags transport

Gennem alliancen ’Bæredygtig film og tv-produktion’, hvor TV2 er medlem, vil TV-stationen nu udbrede viden om Green Film-certificeringen til resten af branchen. Det handler nemlig ikke kun om at få et flot stempel, men også en række konkrete opgaver at arbejde med.

”Mange produktionsselskaber er selv i gang med at se på deres CO2-aftryk, men det kan være svært at få greb om alle de grønne valg i et produktionsmiljø med højt tempo, hvor tingene bare skal køre. Det er derfor vigtigt, at produktionsselskaberne har et helt konkret værktøj at arbejde med,” siger Lotte Lindegaard.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere