29.11.2021  |  Medarbejder

Store virksomheder har diversitet på højde med klimainitiativerne

Ny undersøgelse viser, at flere og flere af landets store virksomheder prioriterer diversitet lige så højt som bæredygtighedsinitiativerne. Arbejdet daler dog jo færre medarbejdere virksomhederne beskæftiger.

Klimatiltag er ikke længere det eneste, der ligger højt på de store danske virksomheders bæredygtige prioriteringsliste. En ny undersøgelse af medlemsvirksomhederne i Dansk Erhverv viser nemlig, at diversitet efterhånden er et lige så vigtigt punkt.

Det skriver Børsen.

Det er imidlertid ikke alle virksomheder, der har udviklet sig i den retning. Ved virksomheder, der beskæftiger over 250 medarbejder, arbejder 88 procent med diversitet og 82 procent med klimatiltag. Virksomheder, som har mellem 50 og 249 medarbejdere, arbejder 55 procent med diversiteten, mens det for de små virksomheder med makimalt ni medarbejdere ligger på 24 procent.

Læs også: Manglende diversitet kan nu koste advokater på indtjeningen

Den tendens vil dog komme til at se anderledes ud de kommende år, mener Malene Thiele, CSR-chef hos Dansk Erhverv.

”Diversitet har endnu ikke helt den samme modenhed, men jeg tror, vi kommer til at se diversitetsdagsordenen følge det samme mønster, vi så med den grønne dagsorden. Det vil være de samme redskaber, der bliver bragt i spil – såsom transparens, måltal, krav til leverandører og forpligtende målsætninger – der driver dagsordenen fremad”, siger hun.

Analysen viser også, at det øgede fokus på bæredygtighed på diversitet kommer af virksomheder, der har stigende forventninger til andre virksomheder – en fjerdel af virksomhederne i analysen oplever dette. Og særligt samarbejdspartnere, leverandører og kunder presser virksomhederne i en grønnere og mere inkluderende retning.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere