02.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Stort potentiale i visuel branding om bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Signe Højmark startede i 2017 virksomheden Future Rooms ud fra et ønske om at kombinere det æstetiske med det nødvendige. I sin enkeltmandsvirksomhed fremstiller hun i dag bæredygtige interiørløsninger og visuel branding til alle slags virksomheder.

Future Rooms er en nystartet innovativ grøn virksomhed, der tilbyder bæredygtige interiørløsninger og visuel branding både ude og inde. Virksomheden fremstiller plantevægge og interiørdesign leveret i bæredygtige materialer. Future Rooms arbejder med totalentrepriser og rådgivning og hjælper virksomheder med at definere en stærkere CSR-strategi og trivselsfremmende interiører. På grund af sit store fokus på bæredygtighed blev Future Rooms i 2017 medlem af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE).

Æstestik, kvalitet og forgrønnelse
Med en baggrund som industriel designer og leder af et stort internationalt projekt omkring kunst og natur i Nordjylland, har jeg virkelig fået øje på potentialet i visuel branding omkring bæredygtighed, trivsel og æstetik. Mange virksomheder lægger store ressourcer i omstillingen mod en mere bæredygtig praksis. Ved at arbejde med visuel branding og skabe et interiør, der afspejler virksomhedsprofilen, opnår de en større troværdighed, et afgørende konkurrenceparameter ift. mere traditionelle virksomheder,” udtaler Signe Højmark, ejer af Future Rooms.

Signe er da heller ikke i tvivl om værdien af den visuelle branding: ”Jeg lægger særligt mit fokus på æstetisk kvalitet og forgrønnelse. Målet er at skabe opmærksomhed og medieomtale via originale løsninger, en erfaring jeg har taget med fra design og kunstverdenen. Via et strategisk fokus på en markant grøn profil i forbindelse med boligbyggeri er det evident, at boligerne kan sælges hurtigere og til en højere værdi, i da de så at siges sælges ”med indbygget livskvalitet”.  Spektakulære planteinstallationer giver både bygherre og arkitekter en konkurrencefordel frem for mere traditionelt tænkende byggerier.

Forbrugerne efterspørger i dag bæredygtighed og det er blevet et reelt konkurrencevilkår. Det er både inden for byggebranchen, sundheds- og uddannelsessektoren, hvor der er fokus på de fysiske rammers stimulerende virkninger.”

Bæredygtige interiørløsninger medvirker til større trivsel på arbejdspladsen
Planteinteriør kan også medvirke til større trivsel på arbejdspladsen og afhjælpe problemer med sygefravær, stress og støjproblemer. Dårligt indeklima er et gennemgående problem i fx undervisningslokaler. ”Jeg designer løsninger ved fx at introducere støjreducerende mosbeklædte akustiske skærme som også vitaliserer rummet med en smuk ramme at arbejde i.

Planter kan beviseligt modvirke stress. De giver mere ilt til hjernen, og renser luften for skadelige partikler. Planternes effekt er blevet målt i forskningsprojekter under NASA og Universitet for Miljø og Biovitenskap i Oslo. Her påvises fald i sygefravær på 60 %, stigning i kundebesøg i grønt indrettede områder på 50 %, samt fald i træthed og øget koncentrationsevne i undervisningsmiljøer på 25 %. 

Netværk giver værdifuld viden
Future Rooms meldte sig i 2017 også ind i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) - et netværk med fokus på videreudvikling af virksomheders arbejde med bæredygtighed. Medlemskabet af NBE betyder indgangen til afgørende viden og netværk for Future Rooms. ”Gennem medlems- og netværksarrangementer får jeg indsigt i de forskellige virksomhedstypers virkelighed og vilkår i omstillingen mod en grønnere verden. Som led i opstarten af Future Rooms bistod NBE med værdifuld viden, validering af konceptet og sparring omkring markedet for den bæredygtige sektor,” afslutter Signe Højmark.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere