Studerende kæmper for at reducere spild af frugt og grønt
17 studerende tager udfordringen op og mødes med branchen for at komme spild af frugt og grønt til livs.
Frugt- og grøntbranchen står over for massive udfordringer i forhold til spild af mad. Det vil 17 studerende nu prøve at finde en løsning på, når de mødes med branchen i en camp til konkurrencen AgroTech Challenge i Aarhus. Her skal de studerende komme med forslag til, hvordan spildet kan nedsættes.
Anne Hørby Bendtsen, der er Campleder for AgroTech Challenge ser frem til arbejdet med de studerende.
Læs også: Scandic sætter en stopper for madspild
Vi arbejder oftest i åbne innovationsforløb, men vi har ikke tidligere haft forløb, hvor det udelukkende har været studerende og hvor der har været et konkurrenceelement ind over. De studerende er super tændte og jeg er sikker på, der bliver kamp til stregen og at vi i slutningen af ugen får præsenteret nogle rigtig gode løsningsforslag.
De studerende kommer fra forskellige studieretninger, som for eksempel kemi, innovation management, kaospilot, global nutrition and health, og marketing. Alle har dog det tilfælles, at de gerne vil finde en løsning på problemet med madspild. Alene i primærproduktionen i frugt- og grøntbranchen kasseres hvert år en tredjedel af produktionen før den overhovedet er nået frem til butikkerne.
De 17 studerende mødes i denne uge i en camp hos AgroTech i Aarhus med fire virksomheder fra branchen. Det er første gang, at det udelukkende er studerende, der skal idéudvikle på området. Temaet for mødet er From Waste 2 Value.