05.09.2022  |  Medarbejder

Sundhedstjek til lægens sjældne gæster

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ansatte hos Lemvigh-Müller kan få et gratis sundhedstjek i arbejdstiden. Tilbuddet gælder alle, men er en særlig håndsrækning til produktions-, lager- og logistikmedarbejdere, som typisk ikke overrender lægen.

Alle 1.450 medarbejdere hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har fået et tilbud om at få målt blodtryk og taljemål, fedtprocent og -fordeling, BMI, blodprocent og -sukker. Sundhedstjekket, der bliver foretaget af sygeplejersker fra Falck Healthcare, foregår i arbejdstiden rundt omkring på Lemvigh-Müllers lokationer. 

Det er der en særlig pointe i.

”Godt og vel halvdelen af vores medarbejdere er beskæftiget i vores butikker, produktion og lagre eller kører ud som chauffører. Det er jobfunktioner, hvor det kan være sværere at gå til læge i arbejdstiden, end hvis man sidder på kontor. Samtidig er der en overvægt af mænd blandt vores ansatte, og de går typisk mindre til læge end kvinder. Vi håber, at vi ved at tilbyde et sundhedstjek på arbejdspladsen, kan nå især de medarbejdere, som er sjældne gæster i sundhedsvæsenet”, siger Mads Hay Pedersen, der er HR-direktør hos Lemvigh-Müller.

Virksomheder har en rolle at spille

HR-direktørens håb bygger på en realistisk forventning. Sidste år præsenterede Forum for Mænds Sundhed og Fagforbundet 3F to undersøgelser, som viser, at hvis mænds sundhed skal blive bedre, så kan deres arbejdsgivere med fordel komme på banen. Over 80 procent af ufaglærte mænd ønsker nemlig, at deres arbejdsgiver spiller en aktiv rolle i forhold i forhold til deres sundhed og fx tilbyder helbredstjek på arbejdspladsen.


”Sundhedstjekket er et tiltag, der passer godt til Lemvigh-Müller. Vi har i forvejen fokus på at gøre en forskel for både vores medarbejderes faglige udvikling og deres sundhed, sikkerhed og trivsel. For eksempel har alle vores medarbejdere sundhedsforsikring, vi har fokus på ergonomi og forebyggelse af ulykker i vores arbejdsmiljøindsats, og vi serverer sund mad i vores kantiner. Det er en grundlæggende tankegang for os at passe godt på vores medarbejdere, og vi har en lang historik for at være en arbejdsplads, hvor man har lyst til at blive i mange år”, siger CFO Christian Søgaard-Christensen fra direktionen i Lemvigh-Müller.

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere