Superpuljen støtter tre grønne kommuner

Ærø, Høje Taastrup og Bornholm får i alt seks millioner kroner fra regeringens og Enhedslistens grønne superpulje, fordi de går i front på den grønne omstilling og viser, hvordan kommuner bedst reducerer CO2 udledningen.

Ærø, Høje Taastrup og Bornholm får i alt 6 mio. kroner fra regeringens og Enhedslistens grønne superpulje..

21.01.2014

CSR.dk

Regeringens og Enhedslistens grønne superpulje giver i alt seks millioner kroner til Ærø, Høje Taastrup og Bornholm. De tre kommuner får støtte fra superpuljen til at udvikle blandt andet deres transportområde i en grønnere retning.

Pengene går for eksempel til at udvikle el-færgedrift til Ærø og bedre planlægning af trafikknudepunktet i Høje Taastrup. Bornholm får støtte til at fortsætte den grønne omstilling af øens energi, som Regionskommunen allerede er i fuld gang med.

Læs også: Kommuner har stort energisparepotentiale

"Det er glædeligt, at pengene nu er fordelt, så kommunerne kan sætte deres grønne projekter i søen. De danske kommuner har en central rolle i den grønne omstilling, og der findes rigtig mange gode eksempler. Jeg håber, at de tre udvalgte kommuner vil kunne inspirere endnu flere", siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Superpuljen

Superpuljen udgør i alt 40 mio. kr., opdelt på følgende emner:

  • Bygningsintegrerede solceller 16,5 millioner kroner
  • Brintprogram 5,0 millioner kroner
  • Videnscenter for ressourcer 12,5 millioner kroner
  • Partnerskaber om pilotprojekter for kommunale klimaindsatser 6,0 millioner kroner
  • Puljen lægger op til at støtte en såkaldt "ø-kommune" med begrænset energiudveksling med nabokommunerne og en såkaldt "almindelig kommune", hvor energiforsyningen i højere grad er integreret med nabokommunernes forsyning.

Transportområdet opprioriteres
Der er stadig mulighed for store CO2 reduktioner på transportområdet i Danmark. Derfor er indsatser på transportområdet prioriteret i superpuljen.

Høje Taastrup vil kortlægge og analysere kommunens samlede transportarbejde og på den baggrund, lave et konkret indsatskatalog, der omfatter både kollektiv og individuel persontransport samt et særligt fokus på godstransport.

Kommunen vil også udvikle infrastruktur- og forretningsmodeller for fossilfri transport til og fra Høje Taastrup Transportcenter, der er et logistisk knudepunkt i Østdanmark.

På Ærø er transporten også i centrum. Her skal pengene bl.a. gå til at udvikle et el-færgekoncept, som kan få stor relevans for en række andre danske kommuner og ø-samfund.

På Bornholm handler det om mere end transport. Her går pengene bl.a. til at fortsætte det gode strategiske energiarbejde, der har været i gang på øen i flere år.

Kommunen er gået sammen med alle de væsentlige aktører for at omlægge Bornholm til grøn energi. Derfor modtager Bornholm også midler fra puljen til strategisk energiplanlægning i kommunerne (SEP).

- JDN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online