03.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Sverige med i klimakoalition – Danmark mangler

Som det første land i Norden er Sverige gået med i den såkaldte Under 2 Coalition, der arbejder for at fremme ambitiøse klimatiltag, som kan begrænse de globale temperaturstigninger mest muligt. Danmark med i nordisk klimadeklaration.

Tre nye medlemmer er i denne uge blevet indlemmet i det internationale klimasamarbejde Under 2 Coalition, som er sat i verden for at understøtte ambitiøse strategier og handlingsplaner, der kan være med til at begrænse den globale opvarmning til højst 2 grader over det præindustrielle niveau inden 2050, sådan som det er målsætningen i Parisaftalen.

Læs også: COP22 er slut – udviklingen fra Paris fortsætter

Udover Canada og Mexico har Sverige med udgangen af april erklæret sin støtte til alliancen, der består af 170 lande, territorier og områder over hele verden, herunder Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Holland og Italien samt storbyer som Los Angeles, San Francisco, Sao Paolo, Mexico City, Beijing og Budapest.

”Der har aldrig været et større behov for internationalt samarbejde omkring klimaet. Sverige vil skubbe på for højere globale ambitioner på klimaforandringsområdet og vil arbejde for at få rettet mere international opmærksomhed mod de tiltag og ambitiøse reduktionsmål, der er brug for”, sagde Sveriges klima- og international udviklingsminister, Isabella Lövin, i forbindelse med Sveriges indtræden i koalitionen.

Det foregik ved en seance i Sacramento, Californien, hvor statens guvernør, Edmund G. Brown Jr., bød velkommen. Ved samme lejlighed satte de to parter desuden også deres underskrifter på et såkaldt letter of cooperation, der skal støtte Under 2-koalitionens medlemmer i at dele best practices i forhold til at reducere drivhusgasudledninger og promovere udviklingen af vedvarende energi.

Danmark med i nordisk klimadeklaration
”Vi kan se, at fordelene ved et klimasmart samfund er kæmpe store, både når det kommer til folkesundheden, jobskabelse og sikkerhed”, tilføjer hun, og peger på den nationale målsætning, svenskerne meldte ud tidligere på året, hvor man har sat sig for, at Sverige skal udfase sit drivhusgasudslip senest i 2045.

Ifølge Under 2-koalitionens Memorandum of Understanding (MOU) forpligter alle de underskrivende parter sig til at begrænse deres drivhusgasudledninger med mellem 80 og 95 procent i forhold niveauet i 1990, eller under to ton årligt pr. indbygger, inden 2050.

Læs også: Investorer til G20-lande: Tilslut jer Paris-aftalen

Selvom Danmark (endnu) ikke er med i Under 2-koalitionen, så betyder det dog ikke, at emnet ikke bliver prioriteret herhjemme. På ministerniveau er Danmark således med i den deklaration, der i går blev vedtaget ved et møde i Oslo, og som skal sikre ”nordisk lederskab i arbejdet med at gennemføre klimaaftalen fra Paris”, som det hedder.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere