04.11.2014  |  Strategi & ledelse

Tøjgigant udbreder kemiprogram

Den amerikanske tøjgigant VF Corporation vil med et nyt kemiprogram styrke kampen mod farlige kemikalier i forsyningskæden.

VF Corporation, der blandt andet står bag mærkerne The North Face, Eastpak og Timberland, offentliggør i ny CSR-rapport, at virksomheden vil udbrede kemistyringsprogrammet Chem-IQ. Det skriver fashionforum.dk.

Programmet skal afvikle de ti procent farligste kemikalier, der bruges i forsyningskæden. VF Corporation har tilstræbt at udvikle en metode, der er så simpel som muligt, og inspirationen til programmet kommer fra farveopdelingen i en pH-indikator.

Læs også: Apple forbyder kemikalier i forsyningskæden

”Kemistyring er blevet mere og mere komplekst i forsyningskæder. Vi erkendte, at den eneste vej frem var at løse disse komplicerede spørgsmål i begyndelsen af ??processen og reducere kompleksiteten af hele styringssystemet. Inspireret af enkelheden og skalerbarheden af en pH-indikator, udviklede vi Chem-IQ-screeningprocessen”, siger Sean Cady, VF Corporations vice president for bæredygtighed i forsyningskæden, til fashionforum.dk.

Kemiprogrammet er udviklet i samarbejde med eksperter fra University of Leeds og University of Massachusetts.

Indtil videre har VF Corporation kørt kemiprogrammet på 102 udvalgte fabrikker, hvor de i alt har screenet omkring 1.000 kemikalier og fjernet 68 ton giftig kemi fra forsyningskæden.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere