Team Diakonissestiftelsen cykler derudad

Med pulsen i vejret, cykelshorts og vanddunk deltager Diakonissestiftelsen i ’Vi cykler til arbejde’. 203 medarbejdere deltager fordelt på 19 hold. Det giver god stemning og anledning til at tage en omvej på vej hjem fra arbejde.

"Det er dejligt med den friske luft og at være i aktiv i al slags vejr,” fortæller SU- og SPS-vejleder Tanja Jørgensen med cykle.

’UCD’s Lycras’, ’Team easy Church’, ’Team Stænger af stål’ … ja, kreativiteten fejler ikke noget, når Diakonissestiftelsens medarbejdere navngiver deres hold til årets ’Vi cykler til arbejde’-kampagne. 203 medarbejdere har sagt ja til at svinge sig i cykelsadlen og tracke kilometer. Ud over de officielle præmier er der internt en lækker morgenmad til afdelingen på spil – foruden æren naturligvis.

Tanja Jørgensen er nyansat SU- og SPS-vejleder hos Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen. Hun tilbagelægger lidt over 5 km dagligt og cykler i al slags vejr.

”Jeg har et job, der er meget stillesiddende, og jeg synes, at det er godt at få pulsen op et par gange om dagen. Det får jeg i hvert fald på mine cykelture frem og tilbage til Diakonissestiftelsen. Efter et kvarter på min cykel om morgenen, har jeg god energi – det er en rar måde at starte og slutte arbejdsdagen på.”

Tanja Jørgensen er en del af holdet ’UCD’s Lycras’, der består af undervisere og administrative medarbejdere på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen. Selvom flere stadig arbejder hjemme, er alle på holdet i gang med at registrere kilometer.

”Stemningen om projektet er rigtigt god. Selvom vi ikke er på arbejdet samtidig, har vi skrevet sammen på e-mail og har valgt, at vi skulle hedde ’UCD’s Lycras’.”

Samlende fællesskab

Det er første gang i en årrække, at Diakonissestiftelsen deltager i kampagnen under Cyklistforbundet. Og netop i år er der ekstra god grund til at deltage, mener kommunikationschef Karen Grønkjær Kjeldsen, der har taget initiativ til at få gang i benene oven på nedlukninger og hjemmearbejde.

”Der er så meget, som bliver aflyst for tiden, men her er en kampagne, som faktisk bliver til noget. En kampagne som denne styrker fællesskabsfølelsen mellem kolleger, som gennem længere tid har arbejdet forskudt, og understøtter sunde vaner for medarbejdere, der måske enten har arbejdet hjemmefra eller er kravlet i bilerne af frygt for corona.”

I Hjemmeplejen snurrer hjulene

I Diakonissestiftelsens Hjemmepleje er daglige cykelture ikke uvant for SOSU-hjælper Per Svendsen Grønvold. Han cykler både til og fra arbejde og tramper i pedalerne mellem sine borgere på Frederiksberg.

”I min gruppe har vi borgere over hele Frederiksberg. Nogle dage tager jeg turen fra Grøndal Station til Planetariet. Det kan nemt give 36 km og andre gange mere,” fortæller han ved bordet i frokoststuen og viser sine ruter på telefonen.

I øjeblikket tilbagelægger han sine kilometer på en mountainbike. Og der bliver ikke ’snydt’ med el-dreven hjælpemotor, han kører på den gammeldags rugbrødsmotor.

”Jeg har en el-cykel derhjemme, men den går jeg og reparer lidt på. Så lige nu kører jeg på en almindelig cykel,” fortæller han og bemærker, at han tidligere har arbejdet som cykelsmed.

En omvej er en genvej til kilometer

Diakonissestiftelsens Hjemmepleje er delt op syv hold. Holdene er skrevet op på en stor pointtavle, så alle kan følge med i konkurrencen. Her er Per Svendsen Grønvold med på holdet ’Hjemmeplejen Gruppe B’.

”Lige nu dyster vi mest mod Gruppe A, der også kører dagvagter. Vi har et større område end dem, så jeg tror, vi vinder. Det er sjovt med lidt intern konkurrence på pointtavlen,” griner han.

Og Per Svendsen Grønvold kan godt finde på at gå en ekstra mil for at få lidt flere i kilometer i kassen i slutningen af arbejdsdagen.

”Engang imellem tager jeg en lille omvej på 1-2 km hjem til Diakonissestiftelsen, så jeg får nogle ekstra kilometer i benene og på pointtavlen.”

Fakta:

  • Vi cykler til arbejde er en kampagne under Cyklistforbundet, der har fundet sted siden 1997.
     
  • Virksomheder over hele landet tilmelder medarbejdere til kampagnen. Overskuddet går til Cyklistforbundets daglige arbejde med at forbedre forholdene for Danmarks ca. 4,5 mio. cyklister. 
     
  • Diakonissestiftelsen har fra 1. maj-12. maj 2021 samlet kørt 4644,56 km. Dermed har virksomhedens medarbejdere sparret 1.161,14 kg CO2-udledning.
     
  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

24.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Ældrepleje er mere end et arbejde for mig

21.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Et nyt og større Diakonfællesskab

19.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Fødselshjælper for fællesskaber

17.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Fællesskab fører til forpersonskab

14.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Langt omkring med en sygeplejerskeuddannelse

12.10.2022Diakonissestiftelsen

Sponseret

Ud af huset-oplevelser styrker unges fællesskab