27.11.2017  |  Kommunikation

Tjeklister til redegørelse for samfundsansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gør brug af FSR - danske revisorers tjeklister til § 99 a for at sikre overholdelse af de krav, der er til virksomhedernes redegørelse for samfundsansvar. Kravene for 2017-rapporteringen afhænger af virksomhedens regnskabsklasse og antal medarbejdere.

Lovkravet om virksomhedens redegørelse for samfundsansvar er omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningen i revisionspåtegningen på årsregnskabet. FSR - danske revisorer har udgivet to opdaterede tjeklister - én til hver af de to kategorier af omfattede virksomheder –, som giver et overblik over den gældende lovgivning, virksomhedens pligter og revisors pligter i forhold til den årlige redegørelse for samfundsansvar:

Fra regnskabsåret startende 1. januar 2018, eller senere, vil store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D alle være omfattet af de krav, som er gældende for virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere for 2017-rapporteringen.

Husk du også kan læse mere om de skærpede lovkrav i FSR - danske revisorers publikation (2015) "Nye krav til redegørelse for samfundsansvar, hvem skal rapportere og fra hvornår jf. § 99 a i årsregnskabsloven", der giver et overblik over de nye skærpede regler for redegørelse for samfundsansvar, som blev vedtaget i Folketinget i 2015.

Vi har også udviklet tjeklister til Årsregnskabslovens § 99 b vedr. det den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Læs mere om § 99 b og se tjeklisten her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere