27.11.2017 | Kommunikation
Tjeklister til redegørelse for samfundsansvar
Indhold fra partner Hvad er dette?
Gør brug af FSR - danske revisorers tjeklister til § 99 a for at sikre overholdelse af de krav, der er til virksomhedernes redegørelse for samfundsansvar. Kravene for 2017-rapporteringen afhænger af virksomhedens regnskabsklasse og antal medarbejdere.
Tjeklister til brug for virksomheder og revisorer om redegørelse for samfundsansvar jf. Årsregnskabslovens § 99 a
Lovkravet om virksomhedens redegørelse for samfundsansvar er omfattet af revisors udtalelse om ledelsesberetningen i revisionspåtegningen på årsregnskabet. FSR - danske revisorer har udgivet to opdaterede tjeklister - én til hver af de to kategorier af omfattede virksomheder –, som giver et overblik over den gældende lovgivning, virksomhedens pligter og revisors pligter i forhold til den årlige redegørelse for samfundsansvar:
- Revisors tjekliste: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere. Virksomheden skal oplyse om politikker ud fra et 'følg eller oplys' princip inden for politikområderne miljø, herunder reduktion af klimapåvirkning, og respekt for menneskerettigheder.
- Revisors tjekliste: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere. Virksomheden er omfattet krav, hvor de skal beskrive virksomhedens forretningsmodel og oplysninger vedr. politikker ud fra et 'følg eller forklar' princip inden for politikområderne miljø, herunder reduktion af klimapåvirkning, sociale forhold og medarbejderforhold, respekt for menneskerettigheder og antikorruption og bestikkelse.
Fra regnskabsåret startende 1. januar 2018, eller senere, vil store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D alle være omfattet af de krav, som er gældende for virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere for 2017-rapporteringen.
Husk du også kan læse mere om de skærpede lovkrav i FSR - danske revisorers publikation (2015) "Nye krav til redegørelse for samfundsansvar, hvem skal rapportere og fra hvornår jf. § 99 a i årsregnskabsloven", der giver et overblik over de nye skærpede regler for redegørelse for samfundsansvar, som blev vedtaget i Folketinget i 2015.
Vi har også udviklet tjeklister til Årsregnskabslovens § 99 b vedr. det den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Læs mere om § 99 b og se tjeklisten her.
Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022
CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Invitation til dialogmøde hos FSR om double materiality
FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed inviterer virksomheder, finansielle aktører og andre interesserede til dialogmøde om Double Materiality med særligt fokus på ”udefra og ind-perspektivet."
Indhold fra partner
Kommunikation

100+ virksomheder vurderes til CSR Prisen 2022
Antallet af virksomheder i vurderingspuljen til CSR Prisen 2022 er i år øget til 112. Virksomhederne er bredt repræsenteret på tværs af brancher, inklusiv den finansielle sektor blandt både unoterede og børsnoterede virksomheder. Se listen her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
SMV'er, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre
SMV’er, der mener, at de har udarbejdet en god Communication on Progress (CoP)-rapport, der er præget af fremdrift, har nu mulighed for at inspirere og motivere andre SMV’ers rapporteringsarbejde.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR Prisen 2022
Hvem er best-in-class til rapportering om bæredygtighed? Med CSR Prisen 2022 inspirerer FSR – danske revisorer med god rapporteringsskik inden for bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i store danske virksomheder. I år vurderer vi over 100 virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kom til FSR – danske revisorers dialogmøde om bæredygtighedsrapportering, kommunikation og greenwashing den 30. marts
Kom og hør mere om mellem bæredygtighedsrapportering, kommunikation & greenwashing
Indhold fra partner